Σε ναυάγιο οδηγείται το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα ράντζα. Η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" συνοδεύτηκε από τις γνωστές εικόνες στους διαδρόμους, με τη βοήθεια των ιδιωτικών κλινικών να μην επαρκεί να καλύψει το "τσουνάμι" προσέλευσης ασθενών.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, η χθεσινή εφημερία ήταν σχετικά καλή, με 780 εξετάσεις ασθενών και 175 εισαγωγές για νοσηλεία. 

Παρά τη σχετικά ήπια εικόνα, το πρωί της Τετάρτης είχαν αναπτυχθεί 65 ράντζα (σημερινές φωτογραφίες), ενώ 18 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας.

"Καλείται το λειψό νοσηλευτικό προσωπικό, από άλλες κλινικές, να στελεχώσει και το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας", τονίζει ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει: "Υπήρξαν τραγελαφικές καταστάσεις, παρά το ότι η ιδιωτική κλινική θα έπαιρνε 30 ασθενείς από την εφημερία για αποσυμφόρηση των ράντζων. Δεν πρόκειται για συνεφημερία".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στην ιδιωτική κλινική δεν διεκομίζεται από το ΕΚΑΒ συγκεκριμένος αριθμός ασθενών. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Προσέρχονται όλοι στο 'Αττικόν', ολοκληρώνουν τις εξετάσεις και - εάν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να εισαχθούν - καλείται ιδιωτικό ασθενοφόρο έναντι 40 ευρώ που επιβαρύνεται το νοσοκομείο και τους μεταφέρει στην ιδιωτική κλινική. Στην ιδιωτική κλινική επιλέγονται για νοσηλεία ήπια περιστατικά κσι όχι βαριά".

Το τραγελαφικό - λέει - είναι ότι πολλοί ασθενείς αρνούνται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική. Προτιμούν το ραντζο του νοσοκομείου "Αττικόν": "Εμπιστεύονται το δημόσιο νοσοκομείο, έστω το ραντζο του, από το ιδιωτικό. Βέβαια φοβούνται και τις κρυφές χρεώσεις που θα κληθούν να επωμισθούν", εξηγεί.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως στη χθεσινή συνεφημερία του ΝΙΜΙΤΣ με τον "Ευαγγελισμό" διακομίσθηκαν 40 βαριά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και έγιναν 20 εισαγωγές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν ράντζα στον "Ευαγγελισμό" για τεταρτη εφημερία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]