Η πάθηση που προκαλεί την περισσότερη αναπηρία στους πολίτες κάτω των 50 ετών από όλες τις αρρώστιες της ιατρικής και προσβάλλει 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως είναι η ημικρανία. Στην Ελλάδα, ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν κεφαλαλγίες που μειώνουν τη δραστηριότητά τους, προκαλώντας ετησίως 5.8 εκατομμύρια χαμένες εργατο-ημέρες και 31 εκατομμύρια εργατο-ημέρες με μειωμένη απόδοση, σύμφωνα με την Πανελλήνια έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

«Φέτος, εορτάζουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και στο επετειακό μας Πανελλήνιο Συνέδριο θα συζητήσουμε όλα τα νεότερα δεδομένα για τις νέες θεραπείες της ημικρανίας. Μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο θα αναπτύξουν θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, πλαισιωμένοι από μια σειρά νέων Ελλήνων Νευρολόγων που στελεχώνουν τα Ιατρεία Κεφαλαλγίας σε όλη τη χώρα, βοηθώντας ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια κεφαλαλγία.

Η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας υποστηρίζει ένθερμα και διαλαλεί στον ιατρικό κόσμο ότι η καλύτερη θεραπεία των πρωτοπαθών κεφαλαλγιών είναι η σωστή και εξατομικευμένη προφυλακτική θεραπεία, για αυτό επιμένει συστηματικά στην ενημέρωση των νευρολόγων, που κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζουν τις κεφαλαλγίες σε όλα τα ιατρικά πεδία στη χώρα μας, από την εφημερία του γενικού νοσοκομείου, ως το ιδιωτικό ιατρείο. Το 14 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κεφαλαλγίας θα διεξαχθεί στη συμπρωτεύουσα 3-5 Μαρτίου, τιμώντας την πόλη αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα για τη συμβολή τους στον περιορισμό των επιπτώσεων που η χρόνια κεφαλαλγία επιφέρει στη δημόσια υγεία» όπως αναφέρει ο κ. Δήμος-Δημήτριος Μητσικώστας, ΜD, PhD, FEAN Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση