Η επιστήμη του σεξ είναι ένα ευρύ πεδίο έρευνας που περιλαμβάνει πολλές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, από τη φυσιολογία μέχρι τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Με τα χρόνια, οι ερευνητές μπόρεσαν να ρίξουν φως σε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τις σεξουαλικές εμπειρίες στην κρεβατοκάμαρα. Αυτές είναι πέντε συμβουλές από ειδικούς για να τονώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Κατανόηση της διέγερσης και της επιθυμίας

Η διέγερση και η επιθυμία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Η διέγερση είναι απαραίτητο συστατικό της σεξουαλικής δραστηριότητας και μπορεί να πυροδοτηθεί από μια σειρά ερεθισμάτων, όπως το σωματικό άγγιγμα, τα οπτικά σημάδια, αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες. Στο πλαίσιο του σεξ, η επιθυμία (ή λίμπιντο) αναφέρεται στην ορμή ή το κίνητρο για συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Η διέγερση και η επιθυμία είναι πολύπλοκα φαινόμενα και μπορούν και οι δύο να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων βιολογικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Η επιστήμη μας λέει επίσης ότι ενώ η διέγερση και η επιθυμία είναι αλληλένδετες, λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, όταν ένας άντρας εμφανίζει σημάδια σωματικής διέγερσης (όπως πρωινές στύσεις), αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως επιθυμεί σεξ.

Επικοινωνία

Μια άλλη πτυχή της βελτίωσης των σεξουαλικών εμπειριών είναι η επικοινωνία. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν ανοιχτά και τακτικά για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις είναι πιο πιθανό να βιώσουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Δοκιμάστε να κάνετε ειλικρινείς και ανοιχτές συζητήσεις με τον σύντροφό σας σχετικά με τη σεξουαλικότητά σας. Επειδή το σεξ μπορεί να είναι πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα, μην ντρέπεστε να συζητήσετε αυτά που σκέφτεστε.

Προσθέστε ποικιλία στο κρεβάτι

Η έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη διαφορετικών ερεθισμάτων και τεχνικών στη σεξουαλική σας ζωή, όπως διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις και πρακτικές μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας απόλαυση. Μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

παιχνίδια ρόλου

πρακτικές kink και BDSM

σεξουαλικά παιχνίδια

αισθησιακό μασάζ

αυνανισμός μπροστά στον σύντροφό σας

παρακολούθηση (μαζί) πορνό

Διαχείριση προσδοκιών

Το σεξ είναι πολύπλοκο. Ωστόσο, τα σεξουαλικά μας σενάρια μας λένε συχνά το αντίθετο. Τα σεξουαλικά σενάρια κατανοούνται καλύτερα ως τα μηνύματα που έχουμε μάθει για το σεξ μεγαλώνοντας. Οι πολιτιστικοί κανόνες και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορούν να επηρεάσουν τη στάση μας απέναντι στη σεξουαλική συμπεριφορά και ευχαρίστηση. Για παράδειγμα, ορισμένες κουλτούρες ή θρησκείες μπορεί να βλέπουν το σεξ ως μια αποκλειστικά αναπαραγωγική πράξη ή να περιορίζουν την έκφραση της σεξουαλικότητας μόνο σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Τα σενάρια αυτά είναι περιοριστικά, καθώς μπορούν να ορίσουν τι θεωρείται "κανονικό" (για παράδειγμα ότι η σεξουαλική επαφή πρέπει να ισοδυναμεί με οργασμό) ή "αποδεκτό".

Ανεξάρτητα από τις ιδέες μας για το σεξ, είναι επίσης σημαντικό να νιώθουμε άνετα μέσα στο σώμα μας. Αν μπορείτε να αγκαλιάσετε το σώμα σας και να το αγαπήσετε όπως είναι, αυτό θα σας βοηθήσει όταν κάνετε σεξ. Προσπαθήστε να μην σκέφτεστε υπερβολικά κατά τη διάρκεια σεξουαλικών εμπειριών και επιτρέψτε στο σώμα σας να κάνει ό,τι του βγαίνει φυσικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις