Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 τα εγκαίνια των Νέων Υπερσύγχρονων Χειρουργικών Αιθουσών από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον αγιασμό στην τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Συνεχίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το οποίο κατατάσσεται στα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της Ευρώπης, και ως ένα από τα πρωτοπόρα Νοσοκομειακά ιδρύματα παγκοσμίως στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες: Η μοναδική Ρομποτική Υβριδική χειρουργική αίθουσα “Υπερίων”, η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τρεις πρωτοποριακές, ψηφιακές, χειρουργικές αίθουσες με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό δίνοντας τη δυνατότητα στους διακεκριμένους και με διεθνή αναγνώριση επιστήμονες του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης να πραγματοποιούν τις πλέον καινοτόμες και σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις. Το κόστος της επένδυσης  προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση χαρακτήρισε την ημέρα των εγκαινίων σημαντική για την ιατρική στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως τα δύο χρόνια της πανδημίας ήταν μία ευκαιρία για τον Όμιλο να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις. Μάλιστα, ανέφερε πως με τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που ανέλαβε συνέβαλε στο brain gain, καθώς έφερε πίσω μέσα σε μία διετία περισσότερους από 40 λαμπρούς και άξιους Έλληνες γιατρούς της διασποράς. 

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπογράμμισε πως «το Διαβαλκανικό και ο Όμιλος πρωτοπορούν με στόχο την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στον πολίτη» και πρόσθεσε πως το Ιατρικό Διαβαλκανικό αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που ήδη συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης επιβεβαιώνοντας το “πάντα ένα βήμα μπροστά”.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του υπογράμμισε την προσφορά του Ομίλου στην υγεία και ειδικά το διάστημα της πανδημίας. Παράλληλα σημείωσε ότι το σύστημα συνεφημέρευσης των ιδιωτικών κλινικών με τα κρατικά νοσοκομεία έχει οδηγήσει σε μείωση των ράντζων στην Αθήνα με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη. Υπογράμμισε δε, ότι τα χρήματα που επενδύει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επιστρέφουν πίσω στην κοινωνία. 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε ειδική αναφορά στην πρώτη και μόνη Υβριδική αίθουσα, η οποία, όπως είπε, δείχνει ότι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης καινοτομεί και μαζί του καινοτομεί και η περιοχή. 

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως το Διαβαλκανικό άλλαξε τον υγειονομικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας και πέτυχε να είναι ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Ευρώπης. «Το γεγονός ότι συνεχίζει έχοντας βάλει ψηλά τον πήχη μας γεμίζει αισιοδοξία», προσέθεσε  ο κ. Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας και τη σημαντική κοινωνική δράση του Ομίλου ο οποίος στηρίζει με δράσεις την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος έκλεισε την εκδήλωση στην ομιλία του, κάνοντας την αναδρομή της πορείας του Ομίλου, αναφέρθηκε στο όραμα που είχε όταν το 1984 άνοιγε το πρώτο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος στόχος του ήταν να μην πηγαίνει κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για θεραπεία και να αποτελέσει το νέο Ίδρυμα σημείο συνάντησης της επιστήμης με την τεχνολογία. «Αλλάξαμε τον χάρτη της υγείας στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως ο Όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει εκφράζοντας την πρόθεσή του για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δήλωσε βέβαιος πως θα γίνει.

Για τον κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό μίλησαν οι διακεκριμένοι και με διεθνή αναγνώριση επιστήμονες του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης:

  • Βλάσης Νινιός, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής.
  • Αντώνιος Πίτσης, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.
  • Νικόλαος Μελάς, Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. 

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο