Στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων της εταιρείας Γερολυμάτος International, διοργανώθηκε παιδιατρική ημερίδα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου με θέμα «Παιδί και υγεία στη μετά-Covid-19 εποχή».

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι Καθηγήτριες Παιδιατρικής Χριστίνα Κανακά, Μαρίζα Τσολιά και Βάνα Παπαευαγγέλου. Τα θέματα των ομιλιών αφορούσαν τη διατροφή του βρέφους και του παιδιού  ως μέσο επικοινωνίας στην οικογένεια (Χ. Κανακά), την αυξημένη επίπτωση των λοιμώξεων την περίοδο που διανύουμε και πιθανές ερμηνείες του φαινομένου (Β. Παπαευαγγέλου) καθώς και διδάγματα από την πανδημία, κόστος και συνέπειες (Μ. Τσολιά).

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α. κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος  αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία παιδιών και γονέων. Ο κ. Οδυσσέας Ανδρούτσος,  έδωσε τις νέες διατροφικές συστάσεις και την ημερίδα έκλεισε η κα Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια της Εταιρείας κατά της κακοποίησης του παιδιού «ΕΛΙΖΑ» όπου ενημέρωσε όλους τους παριστάμενους παιδιάτρους για το ρόλο των επαγγελματιών υγείας στην κακοποίηση των παιδιών αλλά και για την γραμμή «ΕΛΙΖΑ» 10454.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια: Κυρίαρχα αφηγήματα και προκλήσεις
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ
Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο