Tο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Φυσικοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Μαρτίου 2023 στη Λαμία. Το συνέδριο διοργανώνεται από τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζεται μέλη ΔΕΠ των τμημάτων Φυσικοθεραπείας της χώρας και φοιτητές του τμ. Φυσικοθεραπείας του Π.Θ.

Η βασική ιδέα πίσω από τη διοργάνωση αυτή είναι η δημιουργία ενός συνεδρίου με υψηλό επίπεδο, με τη συμμετοχή φοιτητών από όλα τα τμήματα Φυσικοθεραπείας της Ελλάδας, αλλά και των υπόλοιπων σχολών Επιστημών Υγείας.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι, έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στο συνέδριο περισσότεροι από 600 σύνεδροι.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προσδοκά μέσω αυτής της συνάντησης να δημιουργήσει μια ετήσια διοργάνωση φοιτητικών αλληλεπιδράσεων που θα ενώνει τους φοιτητές και θα παροτρύνει την ανταλλαγή ιδεών.

Παράλληλα, με την προσθήκη της Ολυμπιάδας Φυσικοθεραπευτικής Γνώσης, η Οργανωτική Επιτροπή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνεργατικού κλίματος που θα οδηγεί σε πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις.

Ταυτόχρονα, οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τις ημέρες του συνεδρίου θα προσφέρουν αναμφίβολα νέες εμπειρίες και ευκαιρίες στους συνέδρους.

Κύριοι στόχοι του συνεδρίου είναι:

  • Η παρακολούθηση πλήθους ερευνητικών φοιτητικών εργασιών.
  • Η δυνατότητα που δίνεται στους φοιτητές να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τις δικές τους ερευνητικές εργασίες.
  • Η διεύρυνση των γνώσεων των φοιτητών μέσω των workshops και της Ολυμπιάδας Φυσικοθεραπευτικής γνώσης.
  • Η γνωριμία των φοιτητών με σημερινούς και μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας και με προϊόντα φυσικοθεραπείας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου φιλοδοξεί να χαρίσει μια μοναδική διοργάνωση ενός πλούσιου επιστημονικού τριημέρου, που θα συνοδεύεται από δράσεις και εκπλήξεις.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ κ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των φοιτητών που είχε αυτή την ιδέα και εργάστηκε με μεράκι για να φέρει εις πέρας ένα τόσο μεγάλο συνέδριο, καθώς θα συμμετέχουν πάνω από 600 φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια επίσης και στους Καθηγητές που συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτό το μεγάλο Επιστημονικό δρώμενο.

Το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο της φυσικοθεραπείας για τα συστήματα υγείας, από την πρόληψη έως την αποκατάσταση και επίσης πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η φυσικοθεραπεία για το κοινωνικό σύνολο γενικότερα».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία (3ο Χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Λαμία 35100 – Τοποθεσία Google: https://goo.gl/maps/ZoxEdLguUKGzBNtH9).

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://1stpsff.physio.uth.gr/about-us/.

Σχετικά με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα της Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένα από τα πέντε Τμήματα Φυσικοθεραπείας που λειτουργούν στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην πόλη της Λαμίας και προσελκύει φοιτητές από όλη τη χώρα, λόγω της προνομιούχας θέσης του. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, καθώς και τρία θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια με άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, διασφαλίζοντας έτσι την άρτια μεταφορά της γνώσης αιχμής στα γνωστικά αντικείμενα που πρεσβεύει το Τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος: https://physio.uth.gr/ .

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ