Μετά την επιτυχημένη δράση οστικής μέτρησης, τον Οκτώβριο 2022 σε δήμους της Αττικής, το δίκτυο φαρμακείων Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, επαναφέρει τη δράση επεκτείνοντάς την αυτή τη φορά σε περισσότερους δήμους και αυξάνοντας τη διάρκειά της. 

Έτσι, με τη συνεργασία του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα", η δράση της δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας θα ξεκινήσει την Τετάρτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου, διαρκώντας 10 ημέρες.

Την ενέργεια αυτή στηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι δήμοι Βριλησσίων, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου. Σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία κάθε δήμου και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα παρέχεται ενημέρωση για την οστεοπόρωση. Επιπλέον, θα πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος και το αποτέλεσμα θα αξιολογείται από εξειδικευμένο ιατρό (χειρουργό ορθοπεδικό, ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο). Για τα φαρμακεία Green Pharmacy του δήμου Αθηναίων, οι μετρήσεις θα γίνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη δράση του περασμένου Οκτωβρίου, διάρκειας 5 ημερών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 375 μετρήσεις, εκ των οποίων προέκυψαν διαγνώσεις με οστεοπόρωση σε ποσοστό 31%.

Η δράση είναι ανοιχτή για το κοινό, με μοναδική προϋπόθεση τον έγκαιρο προγραμματισμό ραντεβού για συμμετοχή. Θα επικοινωνηθεί με έντονη διαφημιστική καμπάνια στο Facebook. 

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο επίσημο website του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ εδώ καθώς και στη σελίδα του στο Facebook .

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα