Η ζωή με λύκο είναι απρόβλεπτη. Οι εξάρσεις του έρχονται και φεύγουν χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πάντα γιατί. Σε περιόδους έξαρσης μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια και αυτό θα κάνει δύσκολη την καθημερινότητά σας. Αν και δεν μπορείτε πάντα να προβλέψετε πότε θα έχετε συμπτώματα, μπορείτε να μάθετε να τα διαχειρίζεστε. Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές.

Κάντε λίγη χαλαρή γυμναστική

Η γυμναστική χαμηλής έντασης θα κάνει καλό στην υγεία σας. Η γιόγκα ειδικά μπορεί να χαλαρώσει τους σφιγμένους μυς και τους συνδέσμους και μειώνει τη φλεγμονή. Οι αργές κινήσεις της γιόγκα είναι οι καλύτερες για τον λύκο, επειδή είναι ήπιες στις αρθρώσεις που πονάνε.

Κάντε τακτικά διαλείμματα

Ακόμη και λίγη προσπάθεια μπορεί να την αισθάνεστε υπερβολική όταν είστε κουρασμένοι. Αν το ντους, σας κουράζει, κάντε ένα μπάνιο. Ή καθίστε σε μια καρέκλα ντους για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Φροντίστε να υπάρχει κάποιο κάθισμα σε κάθε δωμάτιο για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε διάλειμμα.

Κρατήστε ημερολόγιο

Το ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τον λύκο σας και τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν τα συμπτώματά του. Κάθε μέρα, καταγράψτε τα συμπτώματά σας και τι κάνατε όταν ξεκίνησαν. Με τον καιρό, θα αρχίσετε να βλέπετε μοτίβα. Μοιραστείτε το ημερολόγιο με τον γιατρό σας σε κάθε επίσκεψη.

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο

Μέχρι και το 70% των ατόμων με λύκο είναι πολύ ευαίσθητα στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Αν συμβαίνει αυτό, η έκθεση στον ήλιο θα μπορούσε να προκαλέσει έξαρση. Δεν χρειάζεται να μένετε σε εσωτερικό χώρο, αλλά πριν βγείτε έξω, καλύψτε το δέρμα σας με αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο. Φορέστε καπέλο, γυαλιά ηλίου και μακριά μανίκια για επιπλέον προστασία.

Μάθετε να λέτε "όχι"

Η ζωή δεν σταματά όταν έχουμε λύκο, αλλά σίγουρα πηγαίνει λίγο πιο αργά. Ίσως χρειαστεί να κάνετε περισσότερα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, να δουλέψετε από το σπίτι μερικές φορές και να πείτε "όχι" σε κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες. Όσο περισσότερο ζείτε με αυτή την ασθένεια, τόσο περισσότερο θα γνωρίζετε τα όριά σας. Να είστε ειλικρινείς με τον εργοδότη, την οικογένεια και τους φίλους σας, ώστε να γνωρίζουν και να καταλαβαίνουν.

Προγραμματίστε γεύματα για την εβδομάδα

Μια αντιφλεγμονώδης δίαιτα είναι η καλύτερη για τον λύκο, αλλά χρειάζεται λίγη δουλειά για να προγραμματίσετε και να μαγειρέψετε υγιεινά γεύματα. Εξοικονομήστε χρόνο και προσπάθεια κάνοντας την προετοιμασία νωρίτερα. Επιλέξτε μια μέρα για να προγραμματίσετε τα γεύματα της εβδομάδας και να ψωνίσετε για υλικά. Οι Κυριακές είναι συνήθως πολύ άνετες για αυτή τη δουλειά. Διατηρείτε υγιεινά βασικά υλικά όπως μαγειρεμένο κοτόπουλο, ντομάτες, μαγειρεμένη κινόα και κατεψυγμένα λαχανικά για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα γεύματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου