Οι δράσεις κορυφώθηκαν την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 κατά τη διάρκεια της “Mental Health Day”, όπου όλοι οι εργαζόμενοι άφησαν για λίγο τα γραφεία και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και συναντήθηκαν στο υπέροχο τοπίο του Oasis Activity Farm Park. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη βοήθεια της Μυρτούς Λεγάκη, από το “One Breath Mindfulness Center”, οι άνθρωποι της MSD έλαβαν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια (σωματικής άσκησης, διαλογισμού και ζωγραφικής). Στόχος ήταν να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα την επίπτωση του στρες στην ψυχική και σωματική υγεία και τη σημασία της αυτοφροντίδας. Επίσης, οι άνθρωποι της MSD είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας.

Η φετινή “Mental Health Day” αποτέλεσε το επιστέγασμα των δύο webinars που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 24 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτών, επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας ανέδειξαν τους τρόπους επίτευξης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και αποτελεσματικής διαχείρισης του άγχους, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί από την πίεση της εργασίας και από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να υπηρετήσει καθημερινά.

Η ψυχική υγεία των εργαζομένων αναπόσπαστο στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της MSD

Η MSD έχει πάντα ως προτεραιότητά της την ενίσχυση και ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των υπαλλήλων της. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα “All About You”, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των ανθρώπων της, όχι μόνο σε εργασιακό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από τους πυλώνες “Live, Earn, Grow” οι οποίοι στοχεύουν - μέσα από εργαλεία εκπαίδευσης, συζήτησης, χαλάρωσης και 24ωρης ψυχολογικής υποστήριξης - στην ολιστική ενδυνάμωση των εργαζομένων.

«Το ευ ζην των εργαζομένων της MSD αποτελεί προτεραιότητα της εταιρικής στρατηγικής της εταιρείας. Στη σημερινή εποχή, όπου η καθημερινότητα είναι πιεστική και κουραστική, οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση να προτάσσουν τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας των εργαζομένων τους. Μέσα από προγράμματα που έχουμε αναπτύξει στοχεύουμε στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με πρόταγμα την ευημερία των ανθρώπων μας», δήλωσε η Αθηνά Σταύρου, HR Lead MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Μαργαρίτης: Ο παράλογος χειρισμός του ιατρικού κλάδου από το ελληνικό Κράτος
Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία
Μπρα ντε φερ γιατρών - κυβέρνησης. Στο τραπέζι αποχή από τη συνταγογράφηση. Τι σχεδιάζεται