Το Σάββατο, 17 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Συμπόσιο της νεοσύστατης Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Καρδιολογίας, υπό την οργάνωση της προέδρου της Εταιρείας και Διευθύντριας του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Δρ. Μαρίας Κουτελού.

Βασική θεματολογία αποτέλεσε η απεικόνιση της καρδιάς με ραδιοϊσότοπα και συγκεκριμένα η διερεύνηση της ισχαιμίας, της φλεγμονής, της σαρκοείδωσης και αμυλοείδωσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά ακούστηκαν πληροφορίες για νέα και αναμενόμενα ραδιοφάρμακα, επαναστατικές σύγχρονες συσκευές απεικόνισης και ρηξικέλευθες θεραπείες.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προς τον βασικό στόχο της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Καρδιολογίας που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας γέφυρας συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών μεταξύ των πυρηνικών ιατρών, των καρδιολόγων και όλων όσων ασχολούνται με την καρδιακή απεικόνιση.

Έχει μεγάλο σημειολογικό ενδιαφέρον ότι η εκδήλωση και η ίδρυση της εταιρείας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη εφαρμογή των ραδιοϊσοτόπων στην καρδιά.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις