Η πανδημική και η κοινωνικοοικονομική κρίση οδήγησαν σε πολλαπλασιασμό των προβλημάτων ψυχικής υγείας, καθιστώντας ακόμα πιο αναγκαία τη φροντίδα των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Με στόχο την υποστήριξη των ψυχοκοινωνικών αναγκών τους, η ομάδα της Νοσηλείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα φροντίδας Ψυχικής Υγείας, το «Εν δράσει για την Ψυχική Υγεία».

‘’Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οίκον ψυχοκοινωνικής στήριξης σε συνανθρώπους μας, ώστε να βελτιωθεί η ψυχική υγεία τους και να αποκτήσουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει! Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στα 22 χρόνια της λειτουργίας μας δίπλα σε ασθενείς θα δράσει ως καταλύτης στην αποτελεσματική υλοποίηση του νέου μας εγχειρήματος’’. 

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 100 άτομα, με κινητικά προβλήματα και έντονη ψυχική δυσφορία ή άλλα αρνητικά συναισθήματα, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή νόσησαν βαρύτερα από Covid-19  ή μέλη της οικογένειας ως φροντιστές. Οι έμμεσα ωφελούμενοι υπολογίζονται σε ~230 άτομα (αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του).

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, αλλά και μέσω τηλε-φροντίδας, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διάρκεια προγράμματος: 15/06/2023 – 14/06/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

www.nosilia.org.gr | [email protected] | 210 2112395

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ελλάδα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου