Για 20ή συνεχή χρονιά η Παιδιατρική Κλινική του "Καραμανδανείου", Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών  πραγματοποιεί στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2023 εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα "Πρακτικά παιδιατρικά & νεογνολογικά θέματα", στο Royal Patras (Ακτή Δυμαίων 51, Πάτρα). Συνδιοργανωτής της φετινής διημερίδας είναι η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας".

Στο εκπαιδευτικό αυτό διήμερο διακεκριμένοι επιστήμονες και ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που απασχολούν τη παιδιατρική και νεογνολογική κοινότητα. Θα τεθούν ερωτήματα και θα δοθούν απαντήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων διάγνωσης και θεραπευτικής στην Παιδιατρική και τη Νεογνολογία, σε μια εποχή που προκύπτουν συνεχώς νέες επιστημονικές γνώσεις και προκλήσεις.

Σκοπός της διημερίδας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση πάντα σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Οι απαιτήσεις των καιρών μάς προσδίδουν αίσθημα ευθύνης, αλλά και αρκετούς προβληματισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση όχι μόνο επιστημονικών, αλλά κοινωνικών και οικογενειακών κρίσεων που άμεσα επηρεάζουν τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Η συμμετοχή στην Διημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με 13 μόρια Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME–CMD credits).

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της Διημερίδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου