Ήταν Σεπτέμβρης του 2013 όταν δημιουργήθηκε η θεατρική ομάδα της Alzheimer Ελλάς- Aγία Ελένη, αποτελούμενη από ωφελούμενους της Μονάδας. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία η  ομάδα έχει  παρουσιάσει 8 θεατρικά έργα, πραγματοποιώντας  10 παραστάσεις σε 5 διαφορετικά θέατρα με τη συμμετοχή  πάνω από 30 ηθοποιών.

‘’Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer με χαρά σας καλούμε να παρακολουθήσετε τη Θεατρική παράσταση "21" από τη Θεατρική Ομάδα της Alzheimer Hellas- Αγία Ελένη, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ευαγγελίας Μπακογλίδου.

Η παράσταση  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/9, στις 19:30 μ.μ., στο Δημοτικό θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη). Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.

Διάθεση προσκλήσεων από τις Μονάδες Alzheimer στη Θεσσαλονίκη και τον χώρο του θεάτρου «Άνετον» την ημέρα της παράστασης κατόπιν διαθεσιμότητας θέσεων.

Σας περιμένουμε όλους!’’

Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης

Το καλύτερο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη έχει τον αριθμό 21. Είναι άνετο, καθαρό, με όμορφη θέα και γεμάτο από κωμικές αλλά και συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου αρνούνται να βγουν στη σύνταξη, διότι θεωρούν πως έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν αλλά έχουν και την ανάγκη να νιώθουν ενεργοί και χρήσιμοι! Οι πελάτες του ξενοδοχείου μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες και σχέσεις, έρχονται αντιμέτωποι με αστείες καταστάσεις, ανατροπές, με τις πεποιθήσεις τους και με τα ίδια τους τα συναισθήματα!

Στον κάθε έναν ξεχωριστά κάτι θυμίζει ο αριθμός 21…αλλά σε όλους μαζί, μία ημερομηνία μας έρχεται στον νου και στην ψυχή…Η 21η Σεπτεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη
Νέα μορφή mpox με ευκολότερη μετάδοση εντοπίστηκε στο Κογκό
Σε τροχιά υλοποίησης το έργο για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρύ Γιαλού