Με κεντρικό θέμα την Ιατρονοσηλευτική Ανώτατη Εκπαίδευση, ιδίως στη μετά Covid περίοδο, ανοίγει αύριο (Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.30’) ο νέος κύκλος του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει καταρτίσει και φέτος -με δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν.

Στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος 2023-24 χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κ.κ. Θέμος Χαραμής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ερρίκος Ντυνάν, Ιωάννης - Ισίδωριος Βαρθαλίτης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ερρίκος Ντυνάν, Ιωάννης Κούτσικος, Διευθυντής Επιστημονικής Επιτροπής Ερρίκος Ντυνάν, Eυστάθιος Ευσταθόπουλος, καθηγητής και Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Nικόλαος Αρκαδόπουλος, καθηγητής, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και η κα Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη, Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας στο υπουργείο Υγείας.

Βασικοί εισηγητές στην εναρκτήρια θεματκή ενότητα είναι ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, καθηγητής κ. Οδυσσέας Ζώρας, με θέμα «Ιατρονοσηλευτική Ανώτατη Εκπαίδευση: Η θέση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και Νοσοκομείων» και ο συντονιστής διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Ερρίκος Ντυνάν, καθηγητής κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με θέμα «Το εμβόλιο του κορωνοϊού και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε ως κοινωνία για την Υγεία και την Παιδεία».

Επισημαίνεται ότι το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου 2024. Καλύπτει 35 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 70 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME - UEMS, και την αντίστοιχη έγκριση του Π.Ι.Σ., δίδονται σε κάθε συμμετέχοντα δύο (2) μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση καθενός από τα 35 σεμινάρια. Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση τη συμπλήρωση -ηλεκτρονικά- της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να διεξάγονται κάθε Τετάρτη, διευκολύνοντας και τον ετήσιο προγραμματισμό των ενδιαφερομένων για τη συστηματική παρακολούθησή τους. Το πρόγραμμα του 2023-2024 θα μεταδίδεται και livestreaming, με τη δυνατότητα ερωτήσεων σε chat, καθώς και τη δυνατότητα για επικοινωνία και αξιολόγηση του προγράμματος ηλεκτρονικά. Έτσι είναι δυνατή η παρακολούθηση -και η μοριοδότηση- χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η φυσική παρουσία στο νοσηλευτικό κέντρο. 

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση του εκάστοτε σεμιναρίου, καθώς και για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και κάθε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Ερρίκος στο τηλ. 210.6972189 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected]

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους και να παρακολουθήσουν ζωντανά τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια στο link: https://www.livemedia.gr/hdwebinars23_24    

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"
Συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες για διαβητικούς