Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ανακοινώνει τη νέα συνεργασία στο πρόγραμμα «Αθλητισμός και Ψυχική Υγεία για ασθενείς με Αυτοάνοσα Ρευματολογικά Νοσήματα>» με τον κ. Σταύρο Ξηντάρα, Πρωταθλητή Ευρώπης στην αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία, Καθηγητή και Διευθυντή του Spochan Institute (Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Υγείας).

Στόχος του προγράμματος  είναι η καρδιοαναπνευστική βελτίωση, αντοχή και ευλυγισία του σώματος μαζί με την σταθερότητα και την ταχύτητα. Βασική αρχή η φαρμακευτική και η φυσιοθεραπευτική  αγωγή να συνδυαστούν με την αθλητική ψυχαγωγία. Σκοπός η συναισθηματική και σωματική βελτίωση των ασθενών με ρευματικές παθήσεις.

Βασική επιδίωξη  είναι η ψυχοσωματική υγεία  με την ενίσχυση της  αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης του ρευματοπαθή ασθενή, αντιμετωπίζοντας το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη και επίσης την κοινωνική απομόνωση.  Με την αθλητική δράση  παράγονται οι βιοχημικές ουσίες που απαλύνουν τον πόνο και επιφέρουν τα παραπάνω αποτελέσματα, συνδυάζοντας επίσης την αθλητική θεραπεία και αποκατάσταση λόγω των μυοσκελετικών διαταραχών.

Τα μαθήματα θα γίνονται πρωινές ώρες κάθε Τρίτη στις 11:00 π.μ στο χώρο της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.Α.ΝΑ ), Σταδίου 51 στην Ομόνοια . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στο 211 1828572

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά