Η HOPEgenesis μαζί με στελέχη του Υγειονομικού προσωπικού της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΜΙΥΑ/ΝΝΑ), επισκέφτηκαν με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

Το οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της HOPEgenesis με το Πολεμικό Ναυτικό με στόχο τη διατήρηση και την αύξηση του γηγενούς πληθυσμού 24 ακριτικών νησιών της Ελλάδας. Σκοπός ήταν η ενημέρωση των γυναικών για τις υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα νησιά αυτά από τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΜΙΥΑ/ΝΝΑ) σε συνεργασία με τη HOPEgenesis.

Στους Λειψούς, την αποστολή υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φώτης Μάγγος μαζί με άλλους τοπικούς φορείς και ακολούθησε ενημέρωση από τον Πλοίαρχο (ΥΙ) Ν. Πετρογιάννη ΠΝ-Διευθυντή της ΜΙΥΑ/ΝΝΑ για το χρονικό ίδρυσης της Μονάδας, καθώς και από την Πλοίαρχο (ΥΝ) Κ. Γαϊτάνου ΠΝ-Συντονίστρια ΜΙΥΑ/ΝΝΑ, για τις δυνατότητες διαδικτυακής υποστήριξης των γυναικών από το Κέντρο Γονεϊκότητας Ανώδυνου Τοκετού, καθώς και του τρόπου διαχείρισης περιστατικών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Επειτα, ο Αντισυνταγματάρχης (ΥΙ) Γ. Πατρίκιος-Αναπληρωτής Διευθυντής ΜΙΥΑ/ΝΝΑ, ανέφερε τις μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Το σύνολο της αποστολής μετέβη στους Αρκιούς, όπου συναντήθηκε με την κ. Νεκταρία Σπύρου και τον 10 ετών γιο της, μοναδικό μαθητή του νησιού και τη δασκάλα του και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού με επίκεντρο τις υγειονομικές ελλείψεις.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποσοστά επιβίωσης ασθενών με βαριά CoViD στην Α' ΜΕΘ του "Γ. Παπανικολάου"
Προδιαβήτης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο Άδωνις, το mea culpa και ο μύθος του Χότζα...