Το μήνυμα σχετικά με την αξία της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού μέσω των κατάλληλων ιατρικών εξετάσεων προώθησε η εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας G4S στο εργατικό της δυναμικό κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Με τις γυναίκες να αποτελούν το 31% εκ του συνόλου των 2.800 εργαζομένων της εταιρείας, το οργανωμένο πλαίσιο δράσεων που οργάνωσε η G4S ξεκινούσε από την ευαισθητοποίηση και οδηγούσε στην διευκόλυνση και παρακίνηση για ιατρικές εξετάσεις, μέσω ειδικού προγράμματος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ιατρικό – διαγνωστικό όμιλο. 

Στο πλαίσιο αυτό, 40 και πλέον εργαζόμενοι συμμετείχαν στο Race For The Cure που οργάνωσε το Άλμα Ζωής την 1η Οκτωβρίου, προωθώντας το μήνυμα της πρόληψης στα τμήματα της εταιρείας. Παράλληλα, για το σύνολο του προσωπικού δημιουργήθηκε, σε συνεργασία με την Mercer Marsh και τον Όμιλο Affidea, ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων σε προνομιακές τιμές. Πρόγραμμα στο οποίο οι άντρες εργαζόμενοι της εταιρείας μπορούσαν να προσφέρουν το δικαίωμα συμμετοχής σε μια γυναίκα του οικογενειακού ή κοινωνικού περιβάλλοντός τους, διευρύνοντας τις πιθανές ωφελούμενες και ενισχύοντας το μήνυμα της πρόληψης και εκτός του εργασιακού χώρου.

«Η πρόληψη απέναντι σε κάθε είδους κίνδυνο βρίσκεται στο επίκεντρο των υπηρεσιών μας. Έχοντας το πλεονέκτημα να απασχολούμε τόσο μεγάλο ποσοστό γυναικών σε έναν κλάδο που μοιάζει μονομερώς αντρικός, φέτος τον Οκτώβριο οργανώσαμε ένα πλέγμα ενεργειών που προώθησαν το μήνυμα της έγκαιρης εξέτασης και διευκόλυναν τη μετουσίωσή του σε πράξη, προκειμένου ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού να περιοριστεί», δήλωσε ο Άκης Κωνσταντινίδης, HR Director της G4S.

Σχετικά με την G4S

Η G4S, εταιρεία της Allied Universal, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας σε 90 χώρες και με περισσότερους από 800.000 εργαζόμενους κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εργοδοτών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται από το 1979 με ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τα 2.800 άτομα, παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν σε συστήματα ασφάλειας, επανδρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας και υπηρεσίες μεταφοράς και διαχείρισης αξιών. Στο πελατολόγιο της G4S συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις της Ελλάδας, πολυεθνικές εταιρείες, τράπεζες, πρεσβείες, κρατικοί οργανισμοί και ιδιώτες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Φουντουλάκης: Βία, γυναικοκτονίες και πρόσημο φύλου
Οι υποστηρικτές του Eliza δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας
Ημερίδα Advanced Coronary Therapies (ACT) 2024