Ακολούθησε τώρα το πιο λαμπερό σου όνειρο και ενδυνάμωσε τα αδύναμα μαλλιά σου! Ανακάλυψε σήμερα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα πιο υπέροχα, δυνατά, και λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν.

Η σωστή φροντίδα που δείχνουμε στα μαλλιά μας, ξεκινάει με τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αποτελούν ουσιαστικά την τροφή των μαλλιών και όπως φροντίζουμε τη δική μας διατροφή, έτσι ακριβώς πρέπει να φροντίζουμε και εκείνη των μαλλιών μας. Για τον λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα πας στο σουπερμάρκετ ή σε ένα κομμωτήριο για να αγοράσεις σαμπουάν και conditioner, επίλεξε υψηλής ποιότητας προϊόντα αλλά και εκείνα που ταιριάζουν στον δικό σου μοναδικό τύπο μαλλιών.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών μας, είναι το λάθος σαμπουάν μαλλιών. Βρες σε ποια κατηγορία τύπου μαλλιών ανήκεις και επίλεξε εκείνα τα προϊόντα που θα τα αναδείξουν. Αν έχεις λεπτά μαλλιά, ιδανικά για σένα είναι τα προϊόντα περιποίησης  που περιέχουν πρωτεΐνες, όπως κερατίνη, για να τα ενισχύσεις. Αν, από την άλλη, τα μαλλιά σου είναι λιπαρά στις ρίζες, αλλά ξηρά στις άκρες, προτίμησε προϊόντα με αργίνη και άλλα ενυδατικά συστατικά. Τέλος, για σένα που έχεις κανονικά μαλλιά - αν και όλα δείχνουν πιο εύκολα από τους άλλους τύπους μαλλιών - θέλει και πάλι προσοχή. Μην επαναπαύεσαι και χρησιμοποίησε καθημερινά προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για εκείνα.

Μετά τη σωστή διατροφή για τα μαλλιά σου, σειρά έχει και η δική σου! Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και τα μέταλλα είναι οι καλύτεροι φίλοι σου, όταν μιλάμε για την υγεία των μαλλιών. Πρόσθεσε στη διατροφή σου τρόφιμα όπως ο σολομός, το αβοκάντο, τα αυγά, το σπανάκι και φυσικά,  μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό.

Το μασάζ του κεφαλιού αναζωογονεί και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Η τέχνη του μασάζ: Ένα μυστικό που μόνο λίγοι γνωρίζουν, είναι το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής. Αφιέρωσε λίγα λεπτά καθημερινά για να κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής σου και δες άμεσα διαφορά στα μαλλιά σου. Άλλωστε, το μασάζ του κεφαλιού δεν είναι μόνο ευεργετικό για την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά και στην ενίσχυση των μαλλιών.

Τα φυτικά έλαια είναι το κλειδί για να αποκτήσεις λαμπερά και υπέροχα μαλλιά. Για σωστή ενυδάτωση μαλλιών, η φύση είναι ο σύμμαχός σου. Λάδια όπως το αργκάν, το καρύδι, αλλά και της καρύδας μπορούν να προσθέσουν στα μαλλιά σου, την υγεία και λάμψη που χρειαζόντουσαν. Εφάρμοσέ τα, πριν το λούσιμο, απαλά κατά μήκος των μαλλιών σου – κυρίως στις άκρες – και άφησέ τα να δράσουν λίγη ώρα πριν τα ξεπλύνεις με άφθονο νερό.

Extra tip: Για σένα που έχεις βαρεθεί να βλέπεις τα μαλλιά σου αδύναμα και ταλαιπωρημένα, σου έχουμε μία πρόταση δοκιμασμένη...Τη νέα σειρά ενδυνάμωσης μαλλιών Fructis Vitamin & Strength! Με σύσταση ενισχυμένη με εκχύλισμα σαγκουίνι, βιταμίνη C και βιοτίνη, αποτελεί την ιδανική σειρά περιποίησης για αδύναμα μαλλιά με τάση τριχόπτωσης λόγω σπασίματος. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δοκίμασε την ολοκληρωμένη φροντίδα και ενδυνάμωση που περιλαμβάνει Σαμπουάν, Conditioner και Ορό Ενδυνάμωσης Μαλλιών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο