Η 19η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για άλλη μία χρονιά, η εκδήλωση θεσμός της παιδιατρικής συγκέντρωσε περισσότερους από 300 παιδιάτρους και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις για τη φροντίδα και την υγεία του μικρού ασθενούς.

Στην Ημερίδα με κεντρικό θέμα την "Παιδιατρική στην Πράξη" συμμετείχαν ως ομιλητές καταξιωμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Παίδων οι οποίοι παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα της σύγχρονης παιδιατρικής, όπως «Σκαφοειδής Θώρακας», «Άσθμα στην παιδική ηλικία», «Νεφρολιθίαση στα παιδιά», «Αναιμία» κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως προσκεκλημένες ομιλήτριες, η Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, κα Λωρέττα Θωμαΐδου, η οποία παρουσίασε ομιλία το θέμα "Πρώιμοι αναπτυξιακοί δείκτες για την εμφάνιση νευροαναπτυξιακών διαταραχών", και η κα Βασιλική Συριοπούλου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, η οποία ανέλυσε το θέμα "Διεισδυτική στρεπτοκοκκική λοίμωξη".

Επίτιμη προσκεκλημένη στη φετινή ημερίδα ήταν η κα Ελένη Ανδρεάδη, βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Διευθύντρια Αειφορίας, η οποία με την ομιλία της "Περιβάλλον και Παιδί" ανέδειξε τον ρόλο των παιδιών ως «πρεσβευτές» για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα τόνισε τη συνεκτικότητα μεταξύ της υγείας των παιδιών και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κ. Αντώνης Βουκλαρής, δήλωσε:

«Η Ευρωκλινική Παίδων είναι στο ΚΕΝΤΡΟ. Στο Κέντρο των παιδιατρικών εξελίξεων, στο Κέντρο της ενημέρωσης, στο Κέντρο της φροντίδας και της παροχής κορυφαίων υπηρεσιών υγείας του μικρού ασθενούς. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε τη γνώση της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας στην παιδιατρική κοινότητα υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που αντανακλούν την ανάγκη για εξέλιξη και πρόοδο».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αγαπηδάκη: Κάλυψη κόστους σε προϊόντα περιόδου - Τι είναι το πρόγραμμα "Period Poverty"
Στο υπουργικό το νομοσχέδιο για απασχόληση γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και το αντίστροφο
Καρκίνος κεφαλής- τραχήλου: Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα κατά τη χημειοθεραπεία την καθιστά λιγότερο αποτελεσματική [μελέτη]