Σε μια σημαντική δωρεά στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου προέβη ο Σύλλογος Γυναικών «Θερμαΐδες». Χάρη στην πρωτοβουλία του, αναβαθμίστηκε ο χώρος Ανάνηψης των Κεντρικών Χειρουργείων, με την τοποθέτηση κουρτινών οπτικής απομόνωσης υγειονομικού τύπου.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, μαζί με την Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος Ελένη Κοράκη, υποδέχτηκαν την Πρόεδρο Όλγα Τσιμισκή-Ηρακλείδη και τα μέλη του Συλλόγου «Θερμαΐδες» στην εκδήλωση παραλαβής της δωρεάς.

Ο κ. Εμμανουηλίδης ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο «Θερμαΐδες» για την υλοποίηση της προσφοράς προς το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και συνεχάρη τόσο την Πρόεδρο όσο και όλα τα μέλη για την επιμονή με την οποία επιτελούν το σπουδαίο έργο τους.

Σύμφωνα με τους αναισθησιολόγους, η Ανάνηψη αποτελεί κρίσιμο χώρο, καθώς εκεί παραμένει ο ασθενής μετά τη χειρουργική επέμβαση και μέχρι να μεταφερθεί με ασφάλεια στο νοσηλευτικό τμήμα. Κατά την παραμονή του στον χώρο, όπου παρακολουθείται από εξειδικευμένο προσωπικό, θα πρέπει να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα αλλά και η ηρεμία μέχρι να «ξυπνήσει» ο ασθενής.

Με τη δωρεά των «Θερμαϊδων», τις ειδικές, αντιμικροβιακές, βραδύκαυστες και ανθεκτικές στις πλύσεις κουρτίνες οπτικής απομόνωσης, διαχωρίζονται εύκολα και με ευελιξία οι δέκα θέσεις κρεβατιών. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία κυρίως για τα χειρουργημένα παιδιά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «ξυπνούν» σε ένα περιβάλλον ήρεμο και διακριτικό, δίπλα στους γονείς τους, χωρίς να επηρεάζονται από την κατάσταση των υπολοίπων ασθενών στον χώρο.

Ο κ. Εμμανουηλίδης υπογραμμίζοντας τη σημασία της δωρεάς, τόνισε ότι η πρωτοβουλία των «Θερμαϊδων» συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας του ασθενή και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς αποδέκτης της είναι ο ασθενής.

Η κ. Τσιμισκή-Ηρακλείδη, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου «Θερμαϊδες», το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται δράσεις για την υγεία και εξέφρασε την πρόθεση του Συλλόγου να σταθεί και μελλοντικά στο πλευρό του Νοσοκομείου, συνδράμοντας στη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το ανδρικό μόριο
Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη - Τα αποτελέσματα
Διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό ενηλίκων οι μισοί Έλληνες - Πόσοι είναι αρνητές [μελέτη]