Και όμως, η μπάρα πρωτεΐνης που αγοράσατε γιατί θέλατε κάτι να σας προσφέρει αρκετή (αλλά καλή) ενέργεια, μάλλον δεν είναι τόσο καλή για εσάς. Ακόμα και ένα θεωρητικά υγιεινό σνακ μπορεί να περιέχει συστατικά που δεν θα μας κάνουν καλό, ειδικά αν αυτό το σνακ το αγοράζουμε έτοιμο (άρα και επεξεργασμένο).

Αυτοί είναι πιο συχνοί φταίχτες:

Έτοιμα μείγματα ξηρών καρπών

Αν δεν περιέχουν κομμάτια σοκολάτας ή εκείνα τα περίεργα φυστίκια με την επικάλυψη "γιαουρτιού" τα μείγματα ξηρών καρπών είναι σούπερ υγιεινά, αλλά και σούπερ φορτωμένα με θερμίδες. Το μέσο φακελάκι περιέχει πολύ παραπάνω από μία μερίδα, αλλά πόσες φορές το τρώμε όλο μεμιάς;

Αθλητικά ποτά

Αν δεν τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια πολύ έντονης άσκησης (και έχει σημασία το "πολύ" εδώ), τότε δεν έχετε λόγο να τα χρησιμοποιήσετε καθόλου. Εκτός από τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες, συχνά περιέχουν ζάχαρη και έξτρα θερμίδες για να βοηθήσουν τους αθλητές να έχουν καλύτερη απόδοση. Για ένα άτομο που κάνει την απλή του προπόνηση, αυτά τα ποτά δεν έχουν κάτι να προσφέρουν.

Έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα

Τις περισσότερες φορές περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού ως συντηρητικό. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε και να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμα και τις ημέρες που ο χρόνος τρέχει.

Γιαούρτια με γεύση

Οι γεύσεις στα γιαούρτια δεν είναι κάτι παραπάνω από έξτρα ζάχαρη. Καλύτερα να αγοράσετε ένα απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και να του δώσετε γεύση κόβοντας μέσα φρέσκα φρούτα.

Μπάρες δημητριακών ή πρωτεΐνης

Ακόμα και αν περιέχουν όντως όλα αυτά τα γραμμάρια πρωτεΐνης, θα μας τα δώσουν μαζί με πολλή ζάχαρη και πολλά επεξεργασμένα συστατικά, που καλό είναι να αποφεύγουμε. Ειδικά οι μπάρες πρωτεΐνης που μοιάζουν λίγο-πολύ με μπάρες σοκολάτας... δεν είναι και τόσο διαφορετικές αν τις αναλύσουμε.

Έτοιμα dressings για σαλάτες

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και κορεσμένων λιπαρών. Και οι ποικιλίες που γράφουν ότι είναι χαμηλές σε λιπαρά, μάλλον περιέχουν ακόμα περισσότερο αλάτι (ή και ζάχαρη) για να βελτιώσουν τη γεύση που χάνετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία
Ποια συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας πρέπει να προσέχουμε
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά