Το φούσκωμα στο στομάχι μπορεί να προκύψει από διάφορους λόγους. Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και υποχωρεί μόνο του. Παρ' όλα αυτά, με το να καταναλώνουμε τις σωστές τροφές μπορούμε να το προλάβουμε ή να το ανακουφίσουμε.

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές για το φούσκωμα.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με κάλιο. Το σώμα σας χρειάζεται κάλιο για να διαχειριστεί τα επίπεδα νατρίου του, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει την ποσότητα του νερού που αποθηκεύει ο οργανισμός. Όσο καλύτερα λειτουργεί αυτό το σύστημα, τόσο λιγότερο φούσκωμα θα έχετε.

Μπανάνες

Οι μπανάνες προσφέρουν μεγάλη ποσότητα καλίου. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μια μπανάνα πριν από κάθε γεύμα είχαν λιγότερο φούσκωμα από εκείνες που δεν έτρωγαν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή παρέχουν ορισμένα βακτήρια του εντέρου που βοηθούν στην ηρεμία της παραγωγής αερίων στην κοιλιά.

Σέλινο

Το σέλινο προσφέρει ενυδάτωση. αλλά επίσης παρέχει ορισμένα φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου και του εντέρου σας.

Κουρκουμάς

Αυτό το μπαχαρικό που δίνει στο κάρυ το κίτρινο χρώμα του περιέχει μια μικρή ποσότητα της ένωσης κουρκουμίνη. Μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, να απαλύνει τη δυσφορία, να ρυθμίσει το πεπτικό σύστημα και να μειώσει το φούσκωμα.

Μέντα

Μελέτες δείχνουν ότι οι κάψουλες μέντας μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών στο πεπτικό σας σύστημα. Αυτό βοηθά στην ώθηση αερίων για να ανακουφίσει το φούσκωμα του στομάχου. Το τσάι μέντας μπορεί να έχει ανάλογο ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας. Αυτό βοηθά την πέψη σας και το στομάχι σας να αδειάζει πιο γρήγορα, γεγονός που αποτρέπει το φούσκωμα.

Ντομάτες

Μια δίαιτα που περιλαμβάνει ντομάτες θα σας προσφέρει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες για όλο σας το σώμα. Οι ντομάτες είναι επίσης γεμάτες με κάλιο, που μειώνει τα επίπεδα νατρίου, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει το φούσκωμα.

Κεφίρ

Ορισμένες μελέτες λένε ότι η κατανάλωση κεφίρ, (ρόφημα που μοιάζει με γιαούρτι που έχει υποστεί ζύμωση), μπορεί να μειώσει την παραγωγή αερίων. Το κεφίρ βοηθά στη διάσπαση της ζάχαρης στο γάλα που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και πόνο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κρεατίνη ενισχύει τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της στέρησης ύπνου
39ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας
Τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στο 50ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο