Το αδυνάτισμα έχει τρεις βασικούς κανόνες που δεν πρέπει να αγνοούμε, και επίσης πρέπει πάντα να τους τηρούμε και τους τρεις μαζί για να γίνει σωστά η δουλειά:

-Κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες καίμε

-Τακτική γυμναστική

-Καλός ύπνος

Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσουμε την διατροφή μας ισορροπημένη είναι να δίνουμε έμφαση σε τρόφιμα υγιεινά και χορταστικά, που θα περιορίσουν την λιγούρα για γλυκό ή για πρόχειρο φαγητό. Τα παρακάτω τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν με αυτό.

Γιαούρτι με μούρα

Ο συνδυασμός τους έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, αλλά προσφέρει πολύ καλές ποσότητες πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Επιλέξτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αλλά όχι με 0% καθώς πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επιπλέον ζάχαρη.

Σκούρα σοκολάτα

Είναι αλήθεια: Ένα μικρό κομμάτι σκούρας σοκολάτας την ημέρα μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε την όρεξή μας για γλυκό, αλλά επίσης προσφέρει και μερικά ωφέλιμα αντιοξειδωτικά. Το μεγαλύτερο όφελος έρχεται από το να καταφέρουμε να "πείσουμε" τον εαυτό μας να τηρεί αυτή την μορφή μέτρου στα γλυκά.

Ξηροί καρποί

Είναι πολύ καλή ιδέα να έχετε πάντα ένα βάζο με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στο ντουλάπι σας - ανάλατους, επίσης. Αποτελούν τέλεια προσθήκη στο πρωινό σας, σε σαλάτες, αλλά και μπορείτε πάντα να φάτε μια χούφτα για να κόψετε την πείνα σας το απόγευμα. Θα σας προσφέρουν αρκετές πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά, αλλά περιέχουν πολλές θερμίδες.

Όσπρια

Τα φασόλια και οι φακές είναι η πιο φτηνή και χορταστική μορφή πρωτεΐνης. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, που βελτιώνουν τον μεταβολισμό μας και προσφέρουν σταθερή ενέργεια, χωρίς απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα όσπρια με αμέτρητους τρόπους στα πιάτα μας ώστε να μην τα βαρεθούμε.

Λαχανικά

Είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε καθημερινά περισσότερα λαχανικά, συνεπώς δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους για να τρώτε τις απαραίτητες μερίδες τους καθημερινά.

Μήλα

Τα μήλα είναι εξαιρετικό σνακ επειδή είναι χαμηλά σε θερμίδες και η φλούδα τους περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Συνδυάστε τα με φυστικοβούτυρο, που θα σας δώσει και μια γερή ποσότητα πρωτεΐνης και καλών λιπαρών.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε