"Το υπουργείο Υγείας κοροϊδεύει τον κόσμο και πραγματικά το μέτρο της κατάργησης της εξίσωσης ασφαλιστικής τιμής με τη λιανική τιμή στα γενόσημα είναι εμπαιγμός όλου του λαού. Ασθενείς φέρνουν στο φαρμακείο συνταγές που αναγράφεται μηδενική συμμετοχή, ενώ πια αυτό δεν ισχύει".

Τα παραπάνω αναφέρει στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος, σχετικά με το χθεσινό μας ρεπορτάζ για το χαράτσι στους ασθενείς.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

"Χαρακτηριστικά προ διμήνου μία ασθενής αγόρασε τέσσερις στατίνες και η συμμετοχή της ήταν μηδενική, ενώ μόλις χθες ξαναγόρασε το ίδιο σκεύασμα στην ίδια ποσότητα και η συμμετοχή της ήταν 50 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι η πελάτισσα δεν αγόρασε τα φάρμακα που τα είχε ανάγκη γιατί δεν διέθετε τα χρήματα της συμμετοχής της 

Η επιβάρυνση στην τσέπη του ασθενή από την εφαρμογή του μέτρου είναι τουλάχιστον 80% και αυτό δεν αφορά μερικά φάρμακα, αλλά πάνω από 1700 γενόσημα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος με το μέτρο και δικαιολογεί απολύτως την αγανάκτηση του κόσμου, που πραγματικά βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα. 

Ας βγει το υπουργείο να πει την αλήθεια στον κόσμο: ότι δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για την Υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη και πρέπει από κάπου να τα πάρουμε". 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ενεργή σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια απομακρύνει τη συναισθηματική αποξένωση
Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ 9χρονη με μηνιγγίτιδα
25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς