Δεν υπάρχει θέμα με τη χορήγηση των ογκολογικών φαρμάκων, ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας είναι ατυχείς.

Αυτό ανέφερε στο iatronet.gr η πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι, Ζωή Γραμματόγλου.

Στην ερώτηση για το αν οι ογκολογικοί ασθενείς αισθάνονται ανασφάλεια ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προμήθεια ογκολογικών φαρμάκων, τόνισε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ούτε ανησυχία.

Εστίασε στο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προμήθεια και συνταγογράφηση των φτηνών ογκολογικών φαρμάκων.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί περικοπών σε κάποιες φαρμακευτικές θεραπείες, τις χαρακτήρισε "ατυχείς", από την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος μετά τις ανασκεύασε.

Ο Σύλλογος

Ο Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. 

Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

 Η δράση "Δικαίωμά μου"

Η δράση του Κ.Ε.Φ.Ι "Δικαίωμά μου" δημιουργήθηκε από τον Σύλλογo για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Η πληροφόρηση αφορά τα ποσοστά αναπηρίας, τους κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, τα φάρμακα και τις εξετάσεις, τη νομοθεσία, τα γενικά δικαιώματα των ασθενών, τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, καθώς και τη σωστή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε επιμέρους δικαιώματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος