Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη κατανόηση της παθογένειας, διάγνωσης και σύγχρονης αντιμετώπισης των ασθενών με ιογενείς ηπατίτιδες, διοργανώνεται από την B’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και την Ηπατογαστρεντερολογική της Μονάδα, η Επιστημονική Ημερίδα υπό τον τίτλο: «Αιχμές στην Ηπατολογία: Ιογενείς Ηπατίτιδες».

H Επιστημονική Ημερίδα, θα λάβει χώρα, για 2η συνεχή χρονιά, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος και της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας.

Η Β’ Παθολογική Κλινική έχει μια παράδοση πλέον των 50 ετών στην ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με ιογενείς ηπατίτιδες καθώς και στην πρωτοποριακή έρευνα και εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής κ. Σπήλιος Μανωλακόπουλος και ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής, Καθηγητής κ. Δημήτριος Βασιλόπουλος, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η επιστημονική επικοινωνία και η μετάδοση της γνώσης σήμερα επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους χωρίς απαραίτητα τη φυσική παρουσία. Το διαδίκτυο, οι κατευθυντήριες οδηγίες και η πληθώρα των εκδηλώσεων συνιστούν τους βασικούς πυλώνες της επιστημονικής επικοινωνίας. Η εμβάθυνση όμως στην επιστήμη και η ουσιαστική βελτίωση των γνώσεων θα έρθει μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και τη δυνατότητα για εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα υπό αναθεώρηση και υπό μελέτη».

Στόχος της φετινής Ημερίδας, είναι η παρουσίαση «αιχμηρών» θεμάτων που αφορούν τις ιογενείς ηπατίτιδες. Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει από έγκριτους επιστήμονες με σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο ενώ έχει προγραμματιστεί και η παρουσίαση – συζήτηση διδακτικών περιπτώσεων ασθενών με ιογενείς ηπατίτιδες.

Η εγγραφή στην Επιστημονική Ημερίδα είναι δωρεάν και πραγματοποιείται online στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.e-myrtaly.gr/gr/aixmes-2024 και κατά τη διάρκεια της Ημερίδας στη Γραμματεία.

Μπορούν να εγγραφούν ειδικοί ιατροί, ειδικευόμενοι, νοσηλευτές και φοιτητές.

To επιστημονικό πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο εδώ: https://myrtalycongress.gr/wp-content/uploads/2024/04/Final-Program.pdf

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA
Πολλαπλούν μυέλωμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια