Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εφαρμοστεί στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των νοσημάτων θώρακος;

Καινοτόμες εφαρμογές με νέους ορίζοντες και προοπτικές, αλλά και νέες τεχνολογίες θα βρίσκονται στο επίκεντρο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος που διοργανώνει η ΕΝΘΕ και θα φιλοξενήσει πάνω από 150 διακεκριμένους ‘Ελληνες και ξένους ομιλητές από τις 16-18 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια, η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η εφαρμογή της σε όλες σχεδόν τις επιστήμες, ιδίως στην ιατρική, δημιούργησε επανάσταση στη γνώση σε όλες τις ειδικότητες, κατ’ επέκταση και στην πνευμονολογία.

Η ΕΝΘΕ, στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά φέρνοντας «το μέλλον στο παρόν». Η τεχνητή νοημοσύνη θα πρωταγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις εργασίες του συνεδρίου. Έγκριτοι ιατροί, επιφανείς επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης από Ελλάδα και εξωτερικό θα μας εισαγάγουν σε νέες έννοιες, νέες τεχνικές, προληπτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές, και φιλοσοφικά διλήμματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον από την καθημερινή εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης στη διαχείριση του ασθενούς.

Ταυτόχρονα, στο 7ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΝΘΕ θα ενημερωθούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις σε όλα τα νοσήματα του αναπνευστικού, όπως τα αποφρακτικά, οι λοιμώξεις, ο καρκίνος του πνεύμονα και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]