Ανακοινώθηκε η ίδρυση και η σύσταση σε σώμα του «Ελληνικού Συλλόγου Οικογενειακών Φροντιστών Ατόμων με Άνοια» που έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 18:00, στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο Παγκράτι (Μάρκου Μουσούρου 89).
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η δρ Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer η οποία θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες φροντιστές γιασημαντικά θέματα και εξελίξεις στον τομέα της άνοιας στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ανακοινωθεί επίσης η έναρξη του διαδικτυακού ψηφίσματος με τίτλο «ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ!».
Η ενίσχυση της συλλογικής φωνής των φροντιστών και η αναγνώριση του εξαιρετικά σημαντικού τους ρόλου στην παροχή φροντίδας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με άνοια είναι καθοριστικής σημασίας.
‘’Ενισχύουμε τους φροντιστές – Υποστηρίζουμε τα άτομα με άνοια’’!
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αναδυόμενες απειλές η γρίπη D και ο κορωνοϊός των σκύλων
Πράσινο τσάι και σκούρα σοκολάτα: Ποιο κερδίζει στα αντιοξειδωτικά
ΕΟΔΥ: 9 θάνατοι ασθενών με γρίπη και 7 με CoViD - Σημαντική αύξηση RSV