Αν και είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όχι πολυτέλεια ή πράξη φιλανθρωπίας, η παρηγορητική φροντίδα και η θεραπεία του πόνου εξακολουθούν να παρέχονται σε μεγάλο βαθμό εθελοντικά, χάρη στην αυταπάρνηση και την αφοσίωση των Αναισθησιολόγων/Αλγολόγων και των άλλων επαγγελματιών υγείας. 

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας ζητά την αμεση θεσμική ένταξη των Ι.Π. & Π.Φ. στους οργανισμούς των νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση, μέσω τροποποιητικής διάταξης στον ν. 5007/2022, τόσο ως Εξωτερικά Ιατρεία όσο και ως Μονάδες με κλίνες.

Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε φάρμακα και τεχνολογίες Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας και τέλος να ενσωματωθεί η θεραπεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας στα υποχρεωτικά μαθήματα της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης όλων των επαγγελματιών υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μπορώ να προλάβω την αρθρίτιδα
Τρίτη διαδοχική πιστοποίηση BCorp για την Chiesi Hellas
Η GENESIS Pharma ανακοινώνει νέα συνεργασία με την Otsuka Pharmaceutical Europe Ltd