Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Η διαμόρφωση ενός υγιεινού διαιτολογίου και μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου.

Το σωστό πρότυπο διατροφής, η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων, η αναλογία των θρεπτικών συστατικών και ο σωστός συνδυασμός της με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή, αποτελούν τη βασική θεματολογία της 5ης Ημερίδας Διατροφής.

Αυτή διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔ-ΔΕ). Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.