Η εύρεση χρόνου για άσκηση είναι δύσκολη για τους περισσότερους. Κάνοντας την άσκηση οικογενειακή υπόθεση μπορεί να διασκεδάσετε και ταυτόχρονα να έχετε το κίνητρο να βγείτε έξω να ασκηθείτε με την οικογένεια.

Καθώς τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται, το να κάνετε την άσκηση προτεραιότητα για όλη την οικογένεια είναι πιο σημαντικό από ποτέ.
Δείτε 5 εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους να εντάξετε την άσκηση στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας.

Προκλήσεις για οικογενειακή άσκηση

Τίποτα δεν παρακινεί τους ανθρώπους όσο η ανταμοιβή ή η ευγενής άμιλλα.

Συμφωνήστε σε ένα βραβείο το οποίο όλα τα μέλη της οικογένειας θα ανυπομονούν να κερδίσουν και επιλέξτε τη χρονική διάρκεια της πρόκλησης. ‘Ενας μήνας είναι μια καλή αρχή.

Στη συνέχεια ζητήστε από κάποιο μέλος της οικογένειας να σκεφτεί μια ασχολία που θα διατηρεί καλή τη φόρμα σας για να κάνετε καθημερινά.

Δημιουργήστε σχεδιάγραμμα για να καταγράφετε τις ασχολίες σας.

Στο τέλος της χρονικής περιόδου που έχετε ορίσει, αθροίστε τα κατορθώματα και δείτε ποιος θα φύγει με το βραβείο.

Στη συνέχεια επιλέξτε άλλο χρονικό πλαίσιο και αλλάξτε τις ασχολίες ή ‘’χτίστε’’ πάνω στις προηγούμενες.

Υπάρχουν πολλοί οικογενειακοί διασκεδαστικοί αγώνες- περπάτημα τρέξιμο μινι –τρίαθλο- που μπορούν να αποτελέσουν καλή πρόκληση άσκησης για όλη την οικογένεια.

Αφήστε το αυτοκίνητο και περπατήστε

Είτε αφορά το να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο είτε το να πάτε στο πάρκο ή βόλτα επιλέξτε να περπατήσετε.

Δοκιμάστε διαφορετικούς δρόμους να περπατήσετε από το σημείο Α στο Β. χρονομετρήστε πόσος χρόνος χρειάζεται για κάθε διαδρομή και ακολουθήστε αυτούς που είναι πιο αστείοι και ενδιαφέροντες.

Αποτελεί τέλειο τρόπο να ανακαλύψετε νέους δρόμους στη γειτονιά σας, να αυξήσετε τη γνώση σχετικά με το μέρος που μένετε και να περπατήσετε όπως συνέβαινε παλιά.

Παιχνίδι

Σημειώστε στο ημερολόγιό σας χρόνο στον οποίο όλη η οικογένεια θα συναντιέται για παιχνίδι. Να αλλάζετε τη δραστηριότητα κάθε εβδομάδα αφήνοντας κάθε μέλος να διαλέξει το είδος της άσκησης που θα δοκιμάσετε. Από μαθήματα γιόγκα έως ελεύθερο κολύμπι στην πισίνα και ποδήλατο, υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Και πού ξέρετε; Μια ή δυο μπορεί να σας αρέσουν και να γίνουν η διασκέδασή σας.

Καθημερινές δόσεις

Βρείτε λίγα λεπτά κάθε πρωί για στρέτσιγκ με την οικογένεια ή για περίπατο μετά το δείπνο.
Το πρωί η άσκηση θα σας ξυπνήσει και θα προετοιμαστείτε με θετική διάθεση για την υπόλοιπη ημέρα.
Ο περίπατος μετά το δείπνο είναι καλύτερος τρόπος να χαλαρώσετε από το βάρος της ημέρας παρά να καθίσετε στον καναπέ για τηλεόραση
Η ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινή σας ζωή, σας οδηγεί στην διατήρηση υγιεινών συνηθειών αργότερα.

Επιστρέψτε στο σχολείο

Μάθετε στα παιδιά σας τα αγαπημένα παιχνίδια που παίζατε στην παιδική σας ηλικία. Είτε για κρυφτό είτε για κυνηγητό, βγάλτε έξω όλη την οικογένεια για διασκέδαση και ενεργητικό χρόνο.

Η ενσωμάτωση της άσκησης στη ζωή μας δεν χρειάζεται να περιέχει ακριβά προγράμματα άθλησης. Η οικογενειακή φόρμα είναι τέλειος τρόπος να ενδυναμώσετε τους οικογενειακούς δεσμούς και ωφέλιμη για τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία