Έχουμε γράψει πολλές φορές για τη σημασία που έχουν τα μικρά, ελαφριά σνακ στη διατροφή μας. Ηρεμούν την πείνα μας ανάμεσα στα γεύματα της ημέρας, και είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να προσλάβουμε ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά… αρκεί να μην επιλέγουμε λιπαρά junk food που μας προσφέρουν μονάχα κενές θερμίδες. Ας δούμε λοιπόν ποια σνακ μπορούν να μας χορτάσουν, αλλά και να μας βοηθήσουν να κάψουμε επιπλέον λίπος!

Αμύγδαλα

Περιέχουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, αλλά και πολλές βιταμίνες. Προσέξτε, βέβαια, το μέγεθος της μερίδας, καθώς – όπως όλοι οι ξηροί καρποί – περιέχουν πολλές θερμίδες.

Μήλο και άπαχο γάλα

Ο συνδυασμός τους είναι εκπληκτικός, καθώς η πρωτεΐνη του γάλακτος μας βοηθά να νιώσουμε ακόμα πιο χορτασμένοι. Οι συνδυασμοί φρούτων και μιας πηγής πρωτεΐνης είναι γενικότερα από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε για σνακ.

Αβοκάντο και cottage cheese

Κόψτε ένα αβοκάντο στη μέση, βγάλτε του το κουκούτσι και γεμίστε το κενό με cottage cheese. Άλλος ένας τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης- φυτικών ινών, με μπόνους τα υπέροχα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο.

Τόνος σε κράκερς ολικής

Πρωτεΐνη και λιπαρά ωμέγα-3, και με σχετικά λίγες θερμόδες. Α, και η πρωτεΐνη είναι 20 ολόκληρα γραμμάρια.

Γαρίδες

Ναι, γαρίδες. Οι θερμίδες τους είναι πάρα πολύ χαμηλές, αλλά περιέχουν πολλή πρωτεΐνη. Μαγειρέψτε τις από πριν, και απολαύστε τις ως απογευματινό σνακ με λίγο πιπέρι και μερικές φρυγανιές.

Smoothie με μούρα

Πολύ λίγες θερμίδες σε αυτά τα φρουτάκια, τεράστια διατροφική αξία. Φτιάξτε ένα smoothie με τα αγαπημένα σας μούρα, λίγο νερό, low-fat γιαούρτι και λιναρόσπορο, για μια ωραία δόση ωμέγα-3.

Μισό σάντουιτς με κοτόπουλο

Αν σας έχει μείνει μαγειρεμένο κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τυλίξετε σε μια πιτούλα ολικής, να προσθέσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά, και να το απολαύσετε.

Κουνουπίδι με dip φασολιών

Φτιάξτε ένα dip με φασόλια και σκόρδο (απλώς βράστε τα, και έπειτα χτυπήστε τα στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο) και συνδυάστε τα με δυο κούπες κουνουπίδι. Πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και πάρα πολλά αντιοξειδωτικά που έχετε ανάγκη.

Σπαράγγια και βραστό αυγό

Άλλος ένας τέλειος συνδυασμός βιταμινών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης με πολύ λίγες θερμλιδες.

Σούπα καρότο-ginger

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη βελουτέ σούπα, γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αφήστε την στο ψυγείο και απολαύστε καθημερινά μια κούπα, κρύα ή ζεστή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού