Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι συνεχώς ενεργό, υπολογίζοντας ποια κύτταρα ανήκουν στο σώμα σας και ποια όχι. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται μια υγιή δόση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων για να διατηρήσει την ενέργειά του και να συνεχίσει.

Οι παρακάτω συνταγές είναι γεμάτες με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καθημερινή υγεία ή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης. Μάθετε ποια θρεπτικά συστατικά βελτιώνουν την ανοσία του κάθε χυμού και έτσι να μπορείτε να ξεκινήσετε τα πρωινά σας με μια αναζωογονητική ώθηση στις φυσικές άμυνες του σώματός σας.

Μήλο, καρότο και πορτοκάλι

Γεύση, αγάπη και θρέψη

Τα καρότα, τα μήλα και το πορτοκάλι είναι ένας συνδυασμός που κερδίζει για να βοηθήσει το σώμα σας να προστατευθεί και να καταπολεμήσει τις μολύνσεις. Η ιδιαίτερη γεύση του πράσινου μήλου κόβει πραγματικά τη γλυκύτητα των καρότων και των πορτοκαλιών.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

-βιταμίνες Α, Β-6 και C

-κάλιο

-φολικό οξύ

Πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ

Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές και άλλες ιδιότητες που προστατεύουν τα κύτταρά σας από ουσίες που βλάπτουν το σώμα. Μια ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη επούλωση πληγών, ανικανότητα να καταπολεμήσετε σωστά λοιμώξεις και εξασθενημένη ανοσοαπόκριση. Ευτυχώς, αυτή η έκρηξη εσπεριδοειδών περιέχει περισσότερο από αρκετή ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α, Β-6 και C

φολικό οξύ

ψευδάργυρος

Σπιτικός χυμός ντομάτας

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο χυμός ντομάτας σας είναι φρέσκος και χωρίς πρόσθετα συστατικά είναι να τον φτιάξετε μόνοι σας. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται αποχυμωτής ή μπλέντερ, αν και θα πρέπει να στραγγίξετε το χυμό με ένα σουρωτήρι. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ και μειώνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων. 

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α και C

σίδερο

φολικό οξύ

Τεύτλα, καρότο, τζίντζερ και κουρκούμη

Το γκουρμέ

Αυτός ο ενισχυτικός χυμός έχει τέσσερα λαχανικά ρίζας που θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα μειώσουν τα φλεγμονώδη συμπτώματα. Η φλεγμονή είναι συχνά μια ανοσολογική αντίδραση σε λοιμώξεις. Μπορεί να προκαλέσει γρίπη ή  συμπτώματα όπως ρινική καταρροή, βήχα και πόνους στο σώμα. Τα άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από την κατανάλωση αυτού του χυμού, καθώς ο κουρκουμάς και το τζίντζερ έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α, C και Ε

σίδερο

ασβέστιο

Φράουλα και μάνγκο

Το mocktail μάνγκο-φράουλα, Sober Julie, είναι ο υγιεινός τρόπος για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας σε ένα brunch. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί κατεψυγμένα φρούτα, τα οποία έχουν την ίδια διατροφική δύναμη με τα φρέσκα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φρέσκα, αν τα έχετε στη διάθεσή σας. Η βιταμίνη Ε από τα μάνγκο προσθέτει επιπλέον αντιοξειδωτικά οφέλη για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ειδικά σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α, C και Ε

σίδερο

φολικό οξύ

Καρπούζι

Συνταγές της Ινδίας

Το καρπούζι δεν βοηθά μόνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου των μυών. Ο πόνος των μυών είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της γρίπης, ειδικά σε ηλικιωμένους ενήλικες. Η περιεκτικότητα σε βαρέα ύδατα αυτού του φρούτου μπορεί επίσης να διευκολύνει την παραγωγή του χυμού. Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές της Ινδίας για το χυμό δυόσμου-καρπουζιού. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε χυμό καρπούζι σε άλλους απλούς χυμούς φρούτων, όπως μήλο ή πορτοκάλι, που μπορεί να μην έχουν τόσο πολύ βιταμίνη Α.

Σημανιτκά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α και C

μαγνήσιο

ψευδάργυρος

Σπανάκι, μαρούλι και λάχανο

Υγιεινή Ζωή

Ένας πράσινος χυμός βασισμένος σε λαχανικά είναι μια πηγή θρεπτικών συστατικών για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Δείτε μια θαυμάσια συνταγή που θα κάνει όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να απολαύσουν τα πράσινα  λαχανικά τους. Ρίξτε μια χούφτα μαϊντανό για μια επιπλέον μερίδα βιταμίνης Β-6. Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό των ανοσοκυττάρων και στην παραγωγή αντισωμάτων.

Σημανιτκά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α, C και Β-6

σίδερο

Καλέ, ντομάτα και σέλινο

Το Kale είναι βασικό για πολλούς πράσινους χυμούς. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί τη ντομάτα και το χυμό σέλινου, προσθέτοντας περισσότερο από αρκετή βιταμίνη Α. Το τέλειο σε αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορεί επίσης να προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη. Ανακατέψτε τα υλικά για ένα ποτό που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

βιταμίνες Α και C

μαγνήσιο

κάλιο

σίδερο

λιπαρά οξέα

Κρατήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό

Η παρασκευή  χυμών, smoothies, και θρεπτικών ποτών είναι ένας από τους γευστικότερους τρόπους για να παραμείνετε υγιείς. Αλλά δεν έχει σημασία, μόνο, ποιος χυμός σας αρέσει, μπορείτε πάντα να προσθέσετε και άλλα σούπερ τρόφιμα όπως οι σπόροι chia και το φύτρο σιταριού για περισσότερα οφέλη στην υγεία. Άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό περιλαμβάνουν την άσκηση, το να παραμένετε ενυδατωμένοι και να προσέχετε την υγιεινή σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα