Αυτή η φράση του Αριστοτέλη αφορούσε την αναπαραγωγή του ανθρώπου. Σημαίνει πως ο άνδρας, το αρσενικό, δηλαδή, είναι αυτός που μεταβιβάζει στο παιδί την ανθρώπινη ουσία. Ο σοφός, αυτός, πρόγονος, που στο κρεβάτι του δεν ξέρουμε αν έκανε «τα αίσχη» του Σωκράτη. Είχε, ήδη, καταλάβει ότι το χρωμόσωμα Υ μεταβιβάζεται από τον πατέρα και με άλλους τρόπους όπως η διαπαιδαγώγηση, η παιδεία, η προσπάθεια να μοιάσει το παιδί χωρίς φύλο με το ανδρικό φύλο. Να γίνει, δηλαδή, σοφός και ρωμαλέος, πολεμιστής γερός και να αφήσει τα γυναικουλίστικα χαρακτηριστικά στο σπίτι. Από την αρχαία Σπάρτη μέχρι τα νησιά Σαμόα, η θηλυκή πλευρά του αγοριού πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια για να αποκτήσουν οι άνδρες ταυτότητα ανδρών. Να γίνουν, δηλαδή, πολεμιστές όπως οι τριακόσιοι του Λεωνίδα.

Ενώ η γυναίκα είναι γυναίκα σε όλη της τη ζωή, ο άνδρας για να γίνει άνδρας πρέπει να το αποδεικνύει συνέχεια. Όχι να το λέει μόνο. Όταν το κοριτσάκι δει το αιματάκι, δηλαδή την περίοδο, αμέσως γίνεται γυνή. Αποκτά τη θηλυκή ταυτότητα. Τα αγοράκια, όμως, δεν έχουν αυτό το προνόμιο. Για αυτό και πρέπει να μυηθούν στην ανδρική τους ταυτότητα. Οι δικοί μας πρόγονοι άφηναν αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία στους σοφούς, συνήθως, της φυλής τους με το επιχείρημα πως αν θέλεις να γίνεις άνδρας πρέπει να μάθεις από άνδρα, αλλά και να μιμηθείς τον άνδρα.

Η αρρενωπότητα στην Αθήνα, στη Σπάρτη και στη Ρώμη φαινόταν στο δέρμα, στις πληγές και στις ουλές που άφηναν τα σπαθιά των αντιπάλων τους. Και όχι στον τρόπο που ερεθίζονταν. «Ο ανδρισμός διαβάζεται πάνω στο σώμα» λέει η n Nikole Loraux, όταν αναφέρεται στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο πόνος αφορά μόνο τις γυναίκες και ο άνδρας πρέπει να τον αγνοεί. Ο άνδρας, δηλαδή, έπρεπε να πονέσει για να μην μείνει γυναικωτός, άρα φοβισμένος πολεμιστής.

Σε όλους τους πολιτισμούς, η διαμόρφωση του ανδρισμού δεν περνούσε από τον πατέρα, που συνήθως ήταν αφανής και συμβολικός. Το ρόλο της διαπαιδαγώγησης τον είχαν τα άλλα αγόρια και τα σχολεία, αφού σωστά σκέφτηκαν οι κοινωνίες πως ο πατέρας μπορεί να είναι και ένας βλάκας που θα δώσει λάθος πρότυπα στο παιδί-αγόρι.

Η βρετανική σχολή, που έγινε παγκόσμια αυτοκρατορία κάποια εποχή, τα αγόρια της τα έπαιρνε από τα σπίτια τους και τα μεγάλωνε σε ειδικά σχολεία και με αυτά τα καλά αγόρια έφτιαξε την διοίκηση από Ανατολή σε Δύση. Αξιωματικοί σκληροί, πιστοί στο όραμά τους, συνήθως, πολύ μορφωμένοι, αλλά και άξιοι πολεμιστές, ανδρούκλες, αρρενωποί. Άλλο αν στο σεξ δεν είχαν ταμπού, αφού με αγόρια μια ζωή, σε κλειστά σχολεία, κάπως θα την έβρισκαν με τα άλλα αγόρια. Η φύση γαρ, δεν έχει προβλέψει τη στέρηση των ηδονών για μεγάλο διάστημα. Και η αποχή δημιουργεί βασανιστικά προβλήματα στο σώμα των εφήβων, που τα μαστιγώνει η τεστοστερόνη, ως γνωστόν.

Άρα ιστορικά, διαπολιτιστικά, το επιχείρημα πως ο μπαμπάς και η μαμά είναι το ιδανικό πρότυπο για να κάνεις τους άνδρες, άνδρες, δεν ίσχυσε ποτέ και δεν ισχύει και σήμερα. Ο μπαμπάς στο σπίτι είναι, συνήθως, ένας εκθηλυσμένος άνδρας και καλό είναι το αγοράκι να μην το βλέπει.

Ο Otto Rank λέει «ο γιος νοιώθει εχθρικές διαθέσεις απέναντι στον πατέρα και πρέπει να τις απωθήσει για να μη τις βρει μπροστά του, από το δικό του γιο, όταν γίνει αυτός πατέρας». Αυτό ονομάστηκε σύμπλεγμα του Ισαάκ στην ψυχιατρική, κατά το αντίστοιχο Οιδιπόδειο.

Οι περισσότεροι πατέρες στις σύγχρονες κοινωνίες, μεγαλώνουν ομοφοβικά, από τις οικογένειες που είναι και αυτές υστερικές στο θέμα του Μονογενούς. Πριν λίγα χρόνια στη Μάνη και στην Κρήτη τα παιδιά ήσαν μόνο τα αγόρια. Όταν ρωτούσες πόσα παιδιά είχε μια οικογένεια, σου έλεγαν τρία, δύο κλπ και ένα κορίτσι. Που σήμαινε κάτι σαν λάθος της φύσης, σαν ατυχία κλπ.

Το επιχείρημα ότι η τεκνοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα καταστρέψει τον πυρήνα του ανδρισμού, «υπονοείται αυτό», δεν «ονομάζεται», από την «υγιή», ετεροφυλόφιλη πλειοψηφία, είναι μία ανόητη και φοβική στάση, που αναγκάζει τους πολιτικούς να λένε μισόλογα. Όπως, άλλο το σύμφωνο συμβίωσης, «που είμαστε και υποχρεωμένοι» να το εφαρμόσουμε -εδώ, ακόμα και η Αριστερά, τις ίδιες ανοησίες λέει, ενώ δεν θα έπρεπε-, και άλλο η τεκνοθεσία, που θα δούμε κλπ.

Οι μειοψηφούντες ομοφυλόφιλοι, πάλι, καταπίνουν αυτήν την προσβολή και δέχονται το σύμφωνο σαν ένα είδος χαπιού πικρού, που το καταπίνουν γιατί δήθεν τους εξισώνει νομικά με τους άλλους. «Τους υγιείς». Που παντρεύονται με παπά και με κουμπάρο, για τον κουμπαρά, συνήθως, και όχι γιατί το πολυγουστάρουν. Ένας στους δύο γάμους πάει για διαζύγιο στους έξι μήνες.

Οι ομοφυλόφιλοι, αδέλφια, από γονείς γεννήθηκαν. Ετεροφυλόφιλους, κανονικούς και όχι από κύκλωπες, με ένα μάτι.

Η φυσική επιλογή τα χαλασμένα παιδιά, έχει, ήδη, προβλέψει να τα σκοτώνει πριν γεννηθούν. Ή και όταν γεννιούνταν κατά λάθος, οι ανωμαλίες αυτές φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, όπως στα τρισωμικά, που τα λένε μογγολάκια.

Σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από φυλές, χρώματα και κοινωνικές συνθήκες γενιών, υπήρχαν και υπάρχουν οι άνδρες που γουστάρουν σεξουαλικά άνδρες, που όταν παντρευτούν γυναίκες κάνουν ετεροφυλόφιλα παιδιά. Ρωτήστε τον κοινωνικό σας κύκλο και θα καταλάβετε.

Να διεκδικήσετε και παιδιά και εγγόνια, όπως και όλοι οι άλλοι, για να μη σας παίρνουν για ανώμαλους, επειδή δε μπορείτε να κάνετε. Που δεν είναι ούτε αυτό αληθές. Μια χαρά παιδιά μπορείτε να κάνετε με εξωσωματική και παρένθετες μητέρες.

Και αδελφοί, αδελφές κλπ μην τα μεγαλώσετε τα αγόρια μόνοι σας. Στείλτε τα σε ειδικά σχολεία. Να γίνουν άνδρες στο μυαλό και στην ψυχή, όπως έκαναν πολλοί λαοί, τόσο στην Αρχαιότητα, όσο και στις νεωτερικές κοινωνίες.

Η οικογένεια, με τον τρόπο που οργανώθηκε στην Ελλάδα, βλάπτει σοβαρά την υγεία. Χειρότερα και από το κάπνισμα. Αυτή διαμορφώνει τα φοβικά σύνδρομα και τις ανοησίες για παιδιά ομαλά και ανώμαλα. Όταν ρώτησαν τον Woody Allen ποια είναι η γνώμη του για το ανώμαλο σεξ, αυτός απάντησε: «Μα υπάρχει και άλλο σεξ, εκτός από αυτό;»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα