Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η αξιοπρέπεια του ατόμου χτίζεται μεταξύ άλλων και από τη συνέπεια λόγων και έργων που διέπουν τον βίο του. Είναι ένας κανόνας που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα κα περισσότερο επίκαιρος, αφού ειδικά στο πολιτικό και συνδικαλιστικό σκηνικό, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης, η συνέπεια αυτή είναι άφαντη.

Όποιος είναι στην Αντιπολίτευση μπορεί να εκμεταλλεύεται άνετα τα λάθη και την ασυνέπεια της Κυβέρνησης, υποσχόμενος επίλυση με κάθε τρόπο των πάντων, ευδαιμονία και ευημερία. Και όταν αυτός έρθει στην εξουσία, ξεχνά τις υποσχέσεις του, όπως αντίστοιχα και αυτός που ήταν πριν λίγο στην εξουσία, ξεχνά το τι έκανε όταν ήταν σε αυτήν. Παράλογο, και όμως αληθινό. Βιώσαμε στο πετσί μας την ανακολουθία έργων και λόγων, τον αυτοεξευτελισμό των διοικούντων, την αναισθησία της εξουσίας και τον χλευασμό των ηττημένων.

Ας θυμηθούμε το γνωστό ρηθέν «λεφτά υπάρχουν», τα «Ζάππεια νούμερα 1, 2, 3» κλπ , «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» , για να αντιληφθούμε αυτό που λέει ο λαός, ότι δηλαδή το δούλεμα πάει σύννεφο. Και αυτό, διότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο Ελληνικός Λαός, για την κακοδιαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων, ούτε και ισχύει βεβαίως το επίσης ρηθέν από προηγούμενο ευτραφή Υπουργό, «ότι μαζί τα φάγαμε». Αυτά που πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός είναι αυτά που έφαγαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, Διοικήσεις ΔΕΚΟ και οι παρατρεχάμενοί τους, οι γνωστοί κολλητοί τους, που απετέλεσαν τις κλίκες όσων διοίκησαν τον δύσμοιρο αυτό τόπο. Σχεδόν ουδείς έχει λογοδοτήσει για αυτά, και αυτό δεν είναι τόσο παράξενο, όσο το ότι αυτοί υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από το άθλιο περιβάλλον που ενέπλεξαν και θα μας οδηγήσουν σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας.

Σήμερα εφαρμόζονται όσα δεν μπορούσε να εφαρμόσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Εφαρμόζονται όλα αυτά που ψηφίστηκαν στις 14/8/2015 από 251 Βουλευτές. Mε τον ίδιο τρόπο που οι Έλληνες πολιτικοί αδιαφόρησαν για τον ελληνικό λαό και ψήφισαν τα μέτρα που τους οδηγούν σε εξαθλίωση, ψήφισαν και τα αντιφαρμακευτικά μέτρα. Τα σκισμένα μνημόνια της πολιτικής ακολούθησαν τα σκισμένα μνημόνια στην Υγεία.

Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που είναι συνεπής απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση, που ήταν επίσης συνεπής στην προ-προηγούμενη και όλες μαζί υποτελείς στα μνημόνια που προεκλογικά …θα έσκιζαν.

Μαζί λοιπόν ψήφισαν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού φαρμακείου, σε αντίθεση με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί οδηγούν τα ΜΥΣΥΦΑ εκτός φαρμακείου, ικανοποιώντας μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που όπως τελευταία βλέπουμε χρεοκοπούν και μπαίνουν σε ειδικούς νόμους προστασίας τους, μαζί κατήργησαν τα Πειθαρχικά (αφού οι κομματικοί συνδικαλιστές τους έδωσαν την ευκαιρία) μαζί έδωσαν το δικαίωμα να θεωρείται το φάρμακο όχι κοινωνικό αγαθό αλλά καταναλωτικό προϊόν, μαζί εφάρμοσαν τη δυνατότητα της συστέγασης με άλλα καταστήματα (βραβείο «ευρεσιτεχνίας» θα πρέπει να δοθεί στον τότε Υπουργό Υγείας) , μαζί έκαναν τόσα και τόσα αφού στην ουσία, οι μεν τα εφάρμοσαν, οι δε αδιαφόρησαν για τη διόρθωσή τους και για την αξιοπρέπειά τους.
Αφού λοιπόν είδαμε ότι όλοι μαζί είναι, καταφύγαμε στην Ευρώπη. Εκεί, ανακαλύψαμε ότι μεταξύ άλλων, πολλά από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, και ειδικά για τους φαρμακοποιούς, όχι μόνο δεν υπάρχουν στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Κράτη, αλλά αποτελούν προτάσεις των εδώ Κυβερνήσεων.

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου, όπου ήρθαν στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαρμακοποιών, ειπώθηκε όλη η αλήθεια, τόσο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων όσο για τα ΜΥΣΥΦΑ. Και αποδείχθηκε περίτρανα ότι η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης, εφαρμόζει «οδηγίες» και εφευρίσκει νόμους, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της που δεν είναι άλλοι από την απλή διαχείριση της Ελληνικής καθημερινότητας και την παράδοση της Υγείας και του Φαρμάκου σε ολιγοπώλια. Αυτό άλλωστε επικαλέστηκε με στοιχεία και η γενική γραμματέας της PGEU κ. Jurate Svarcaite. Αποκάλυψε δηλαδή ότι οι απελευθερώσεις στα φαρμακεία οδήγησαν σε αύξηση των ολιγοπωλίων – επικράτηση 2-3 εταιρειών- μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανάπτυξη αντισυμβατικών μεθόδων πώλησης και βέβαια πουθενά δεν εμφανίσθηκε η πολυαναμενόμενη μείωση των τιμών.

Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε τον πολυδιαφημισμένο δρόμο απελευθερώσεων και αδιαφορούμε για την αντιστροφή πορεία που φαίνεται να ακολουθεί πλέον η Ευρώπη.

Ελπίζω ο Υπουργός Υγείας να αντιλαμβάνεται τα προειδοποιητικά σημάδια που έρχονται από την Ευρώπη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό