Το αγγούρι της θάλασσας, ένα ζώο που βρίσκεται στον πάτο των ωκεανών, έχει χρησιμοποιηθεί στην κινέζικη κουζίνα για αιώνες- ακόμα και ως αφροδισιακό- αλλά είναι γνωστό και για τη χρήση του κατά ασθενειών, περιλαμβανομένων ορισμένων ειδών καρκίνου.

Ο Ty M. Bollinger, συγγραφέας του “Cancer: Step Outside the Box,” δήλωσε ότι το αγγούρι της θάλασσας δεν είναι μόνο αντιικό και αντιβακτηριακό αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και στην ουλίτιδα.

Το θαλάσσιο ζώο χρησιμοποιείται ως πρόσθετη αγωγή σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στο να μετριάζει τις παρενέργειες, δήλωσε ο Bollinger.

Η χημειοθεραπεία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Το αγγούρι της θάλασσας κάνει το ανοσοποιητικό να δουλεύει με τη σωστή ταχύτητα. Για αυτό είναι τόσο αποτελεσματικό ως επιπλέον θεραπεία, δήλωσε ο Bollinger. Επίσης σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Το αγγούρι της θάλασσας δεν είναι πολύ καλά γνωστό στη δυτική ιατρική, ακόμα και αν μελετάται για τουλάχιστον 15 χρόνια- επειδή οι περισσότεροι ογκολόγοι χρησιμοποιούν τις γνωστές θεραπείες στον καρκίνο.

Ο Bollinger δήλωσε ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι εξοικειωμένοι με το αγγούρι της θάλασσας.

Το ζώο μπορεί να μαγειρευτεί και να φαγωθεί ή να αποξηραθεί, να γίνει πούδρα και να περιληφθεί σε κάψουλες.

Ο Bollinger δήλωσε ότι το ζώο έχει υψηλές συγκεντρώσεις θειικής χονδροϊτίνης, που αντιμετωπίζει τον πόνο στις αρθρώσεις.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα