Οι άντρες κοιτούν τα αρνητικά συναισθήματα με πιο παθητικό τρόπο, ενώ οι γυναίκες τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στα συναισθήματα –υποφέροντας περισσότερο από κατάθλιψη και άγχος σε σχέση με τους άντρες, ανακάλυψε νέα έρευνα.
Αυτό συμβαίνει λόγω ανεπαίσθητων διαφορών στην εγκεφαλική λειτουργία.

Ο Stephane Potvin, του University of Montreal, δήλωσε ότι μια πιο ισχυρή σύνδεση μεταξύ περιοχών του εγκεφάλου στους άντρες υποδεικνύει ότι έχουν πιο αναλυτική παρά συναισθηματική προσέγγιση όταν ασχολούνται με αρνητικά συναισθήματα.

Εξήγησε ότι είναι πιθανό οι γυναίκες να τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στα συναισθήματα που δημιουργούνται από εγκεφαλικά ερεθίσματα, ενώ οι άντρες παραμένουν κάπως παθητικοί προς τα αρνητικά συναισθήματα προσπαθώντας να αναλύσουν τα ερεθίσματα και την επίδρασή τους.

Οι Potvin και Adrianna Mendrek,ερευνητές του Institut universitaire en santé mentale de Montréa, παρατήρησαν ότι ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου των γυναικών και των αντρών που ασχολούνται με τα συναισθήματα αντέδρασαν διαφορετικά όταν εκτέθηκαν σε αρνητικές εικόνες.

Στην έρευνα, 46 υγιείς συμμετέχοντες-περιλαμβανομένων 25 γυναικών-είδαν φωτογραφίες και δήλωσαν αν τους προκάλεσαν θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα συναισθήματα.

Ταυτόχρονα, η εγκεφαλική τους δραστηριότητα μετρήθηκε με απεικονιστικές εξετάσεις.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υποκειμενικές αξιολογήσεις αρνητικών εικόνων ήταν υψηλότερες σε γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες.

Υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης συνδέθηκαν με χαμηλότερη ευαισθησία, ενώ υψηλότερα γυναικεία χαρακτηριστικά συνδέθηκαν με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Ο Mendrek πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη συναισθηματική αντίδραση στις γυναίκες μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει πολλά πράγματα, όπως το να έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από διαταραχές άγχους και κατάθλιψης σε σύγκριση με τους άντρες.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;