Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια και οι ημερίδες του Iatronet.gr που καθιερώθηκαν κυρίως ως μέσον εκπαίδευσης και επικοινωνίας των συλλόγων ασθενών και των μελών τους, συνεχίζουν να υποστηρίζουν με την θεματολογική τους δυναμική την ενημέρωση και πληροφόρηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Αυτή την φορά, στην 7η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Ινστιτούτο Παστέρ, θα συζητήσουμε για τα δικαιώματα και την συνηγορία ασθενών (patient advocacy), ένα θέμα που απασχολεί άρδην τους ασθενείς που καθημερινά προσπαθούν να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους, καθορίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες δραστικές πρακτικές που θα τους οδηγήσουν στην ολοένα και καλύτερη και αποτελεσματική εξωστρέφεια.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, λοιπόν, φορείς υγείας, νομικοί, γιατροί αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών θα αναφερθούν και πάλι σε ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι διεκδικούν το χώρο που τους ανήκει, παλεύοντας καθημερινά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε για το πως και με ποιο τρόπο θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα αυτά από κάθε άποψη.

Σας περιμένουμε στο Ινστιτούτο Παστέρ, για να διερευνήσουμε τρόπους προάσπισης των δικαιωμάτων, να εξετάσουμε πως τα δικαιώματα των ασθενών θα γίνουν γνωστά στην υπόλοιπη κοινωνία.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή  Eδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερίδες Βήματα Ασθενών:

Σας περιμένουμε!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα