Υπέρβαρα παιδιά έχουν έως τρεις φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο στην ενήλικο ζωή, αναφέρει νέα έρευνα.

Ως αποτέλεσμα, η παχυσαρκία στα παιδιά εισάγεται στη λίστα καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα δήλωσε που δημοσιεύτηκε στο Circulation.

Η Sarah D. de Ferranti, του Boston Children's Hospital, θέλησε να κάνει περίληψη των ερευνών για τους γιατρούς και να δώσει καθοδήγηση σχετικά με αυξημένο κίνδυνο μελλοντικής καρδιοπάθειας.

Ο ισχυρισμός δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου καρδιοπάθειας σε παιδιά με διαβήτη 1 και 2, οικογενή υπερχοληστεριναιμία  και συγγενή καρδιοπάθεια.

Ο νέος ισχυρισμός είναι αναθεώρηση από αυτόν του 2006 που αναπτύχθηκε από ειδικούς όσον αφορά την πολύ πρόωρη καρδιαγγειακή νόσο στα παιδιά.

Ο νέος ισχυρισμός, επίσης αναβάθμισε τον διαβήτη 2 ως πάθηση υψηλού κινδύνου λόγω της σχέσης του με υπέρταση και παχυσαρκία. Επέκτειναν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας συνδεδεμένο με αγωγές για καρκίνο.

Ορισμένα φάρμακα για τον καρκίνο, μαζί με ακτινοθεραπεία μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια, αναφέρει μια έρευνα.

Ενώ η παχυσαρκία δεν είναι πιθανό να προκαλεί καρδιακή προσβολή στους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο να υποστούν μια όταν γίνουν νέοι ενήλικες.

Ερευνητές δείχνουν ότι ενήλικες υφίστανται καρδιακή προσβολή σε μικρότερες ηλικίες σε σχέση με το παρελθόν. Σε πρόσφατη έρευνα, περίπου το 30% των θυμάτων ήταν μεταξύ 35 και 54.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες