Φάκελοι

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020, 12:12

9 σημεία που πλέον οι ειδικοί του Harvard γνωρίζουν σήμερα για τη νόσο COVID-19

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συνοψίζουν εννέα σημεία για την COVID-19 που αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 21:29

Ώρα μηδέν για την υγεία

Η πανδημία του Covid-19 ήρθε σαν το… κερασάκι στη τούρτα για το ελληνικό σύστημα υγείας και την αγορά φαρμάκου. Κι αυτό γιατί οδήγησε στα όρια μια κατάσταση επιβαρυμένη ήδη από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, τη γήρανση του πληθυσμού και τη συνακόλουθη αύξηση των σχετικών δαπανών, από την υπερφορολόγηση των εταιρειών, την πρακτική των clawback & rebates. Για τους λόγους αυτούς, όπως τονίζει ο κ. Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΦΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Winmedica, απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος και απαιτούνται επειγόντως γενναίες αποφάσεις.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 20:08

Η ανάπτυξη απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO τα τελευταία χρόνια είναι σταθερή και αδιαμφισβήτητη. Όμως, η κρίση της πανδημίας του Covid-19 ανέδειξε με τον πλέον απαιτητικό τρόπο τα ποιοτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, η οποία πλέον επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για να ανταποκριθεί με ανάλογη επιτυχία σε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 18:54

Βασικό μας μέλημα η ασφάλειά σας!

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει διαχρονικά αποδείξει την αφοσίωση και τη στήριξή της προς τους ασφαλισμένους της. Έτσι, και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία (Covid-19), όπου καλούμαστε όλοι με υπευθυνότητα να προφυλάξουμε τόσο την υγεία μας, όσο και την υγεία όλων των συνανθρώπων μας, προσφέρει νέες παροχές και καλύψεις πέραν των όρων των συμβολαίων της προκειμένου να σταθεί δίπλα στις σημερινές έκτακτες

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 13:35

Επτά αναγκαίοι κανόνες για την επόμενη μέρα

Απέχουμε αρκετά ακόμα από την επίτευξη υψηλού ποσοστού ανοσίας στον πληθυσμό από τον νέο κορωνοϊό, γι’ αυτό και η έλευση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Για τον λόγο αυτό, η σημαντικότερη άμυνά μας είναι η ευλαβική τήρηση συγκεκριμένων μέτρων.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 13:18

Η ELPEN δίπλα στους ασθενείς και στην ελληνική κοινωνία

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ενεργό δράση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ευελπιστώντας στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα ενάντια στον Covid-19, η ELPEN συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον Έλληνα ασθενή και στην ελληνική κοινωνία για όσο ακόμα χρειαστεί.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 11:24

EU4Health: Η απάντηση της Ευρώπης στην πανδημία

Η Covid-19 άλλαξε καταλυτικά τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία, αλλά και τις πιθανές μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα αυτό. Το νέο αυτοτελές χρηματοδοτικό πρόγραμμα που ήδη παρουσιάστηκε, δεν αντιμετωπίζει μόνο τις άμεσες ανάγκες, αλλά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συνολικά για τον τομέα της υγείας σε όλη την Ευρώπη.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 11:13

Νέες και σύνθετες προκλήσεις στο μέτωπο της πανδημίας

Η επιστροφή στην κοινωνική και την οικονομική κανονικότητα επιτάσσει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που παραμένει άγνωστος ο χρόνος στον οποίο θα μπορούμε να έχουμε μια αποτελεσματική προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 10:02

Η καινοτομία στο προσκήνιο

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σημασία της έρευνας στην ιατρική και στη φαρμακοβιομηχανία - ήδη περισσότερες από 1.200 κλινικές μελέτες για τον Covid-19 βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην Ελλάδα, όμως, φαίνεται να βαδίζουμε αντίθετα και το υφιστάμενο περιβάλλον μοιάζει αποθαρρυντικό για όσους επενδύουν στην καινοτομία, τονίζει η κ. Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, καθώς και Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 08:04

Καίριες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ

Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, ο ΕΟΠΥΥ εφάρμοσε συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι να παίρνουν τα φάρμακά τους με ασφάλεια, μικρότερες αναμονές και χωρίς ταλαιπωρία. Τα σχέδια για το μέλλον είναι αναλόγως φιλόδοξα.