Σε τροποποιητικές αλλαγές για βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού, ιδιαίτερα σε φαρμακοποιούς – παρόχους του ΕΟΠΥΥ και να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τους οφειλέτες.

Τα παραπάνω ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρίας Διακάκη.

Στην ερώτησή της, η κ. Διακάκη έκανε λόγο για κατάφωρη ληστρική αντιμετώπιση των φαρμακοποιών.

Ο κ. Μαυραγάνης απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή και εξετάζεται η αναθεώρηση της ρύθμισης που αφορά παρακρατήσεις λόγω οφειλών προς το δημόσιο.

Προβλήματα

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξαν προβλήματα από την απόφαση της 27ης Δεκεμβρίου 2013, η οποία είχε εκδοθεί από τον γενικό γραμματέα Εσόδων, κ. Θεοχάρη και καθορίζονταν τα όρια των ποσοστών παρακράτησης για οφειλές προς το δημόσιο.

Για το λόγο αυτό – ανέφερε - υπάρχει η βούληση για αναθεώρηση του μέτρου, ιδίως για μικροοφειλέτες αλλά και σε ό,τι αφορά περιοδικές εισπράξεις στις οποίες εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Διακάκη τόνισε ότι οι οφειλές του δημοσίου από το 2011 προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και πως έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση.