Η ΚΤΥΠ ΑΕ αναλαμβάνει να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουν προκύψει, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν εντολής του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ Ιωάννη Χαρωνίτη, ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Εταιρείας Θεόδωρος Κυριαζόπουλος, ο οποίος είχε μεταβεί στην Σπάρτη, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρο Νταλιάνη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών και Κατασκευής Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης, Κωνσταντίνο Βαρζακάκο και τον Τοπογράφο Μηχανικό του Δήμου, Γρίβα Νικόλαο.

Ο κ. Κυριαζόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τη Σπάρτη, επισήμανε το ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Γεωργίας και Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γεωργίου Δέδε και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι οποίοι κατ' επανάληψη έχουν ζητήσει ενημέρωση από την ΚΤΥΠ ΑΕ για την πρόοδο των διαδικασιών και ζήτησε να σταλεί στην ΚΤΥΠ ΑΕ όλος ο φάκελος, ο οποίος έχει σχηματιστεί, ώστε οι αρμόδιες και έμπειρες σε τέτοια θέματα υπηρεσίες της ΚΤΥΠ ΑΕ να συνδράμουν στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθούν το Πρακτικό Καταλληλότητας, η Δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου στον Δήμο και αυτός στην ΚΤΥΠ ΑΕ για την υλοποίηση του έργου, ο Χαρακτηρισμός του χώρου ως Σχολικού κλπ.

Επισημάνθηκε επίσης ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ ήδη έχει προτείνει η εκπόνηση της μελέτης του έργου αυτού να χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ώστε να είναι ώριμο και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021 - 2027.