Για το σημαντικό έργο της 'Φροντίδας' καθώς και την ενδοοικογενειακή βία-μία σιωπηρή σύγχρονη 'ασθένεια' θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Ekali Club, τα μέλη και μη μέλη της ΜΚΟ του Σωματείου οι 'Φίλοι της Φροντίδας'.

Το σύνθημα που θα κυριαρχήσει στην εκδήλωση, είναι 'Δεν φαντάζεσαι τι δύναμη κρύβει μία αγκαλιά'.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας, όπως: την ενδοοικογενειακή βία (domestic violence) το σύγχρονο δουλεμπόριο- trafficking-παράνομη διακίνηση και εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών (πορνεία, εκμετάλλευση εργασίας, εμπόριο οργάνων κλ.π), την υπογεννητικότητα - υπ' αριθμ.1 εθνικό θέμα, τις χρονοβόρες διαδικασίες της υιοθεσίας, με τη δημιουργία Μητρώου Υποψηφίων Θετών Γονέων και την ελαχιστοποίηση του χρόνου διεκπεραίωσής της.

Με τη λειτουργία Ξενώνα, οι κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους, βρίσκουν: Φιλοξενία, Ψυχολογική στήριξη, Δημιουργική απασχόληση, Νομικές Συμβουλές για δωρεάν νομική υποστήριξη από το Κράτος, Εύρεση εργασίας, Εξεύρεση κατοικίας με πλήρη εξοπλισμό και Συνεχή παρακολούθηση και ενίσχυση μετά την αποχώρησή τους από τον Ξενώνα κατά τη δημιουργία δικής τους οικογένειας ή και τη συμφιλίωση με το

Να σημειωθεί, ότι στον Ξενώνα ‘ΦΡΟΝΤΙΔΑ’ έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 300 γυναίκες από Ελλάδα, Αλβανία, Ουκρανία, Ασία, Βουλγαρία, Ρωσία, Αφρική, Ρουμανία με τα παιδιά τους, θύματα βίας και περιθωριοποίησης (άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους και θύματα του trafficking-δουλεμπορίου).

Παράλληλα τους έχει παρασχεθεί ψυχολογική, νομική και επιμορφωτική στήριξη, καθώς και επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς και εξεύρεση κατοικίας και παροχή οικιακού εξοπλισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης κοινωνική επανένταξή τους.

Εχει δοθεί ακόμη, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε 635 περιστατικά (θύματα) και67 θύτες, καθώς και αντιμετώπιση 5.000 τηλεφωνικών περιστατικών (άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες, θύματα του trafficking και άλλες περιπτώσεις).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία της Προέδρου της ‘ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ’ κ. Πέμης Ζούνη με θέμα ‘Η Βία στην Τέχνη’ και επίδειξη μόδας Υψηλής Ραπτικής (Καλοκαίρι 2010) του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις