Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει πλήρη προληπτικό έλεγχο Οστεοπόρωσης σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, για την περίοδο 15 - 30 Νοεμβρίου 2010, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και πρόληψης της πάθησης.

Πιο συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοϊατρική και Ευρωδιάγνωση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, προσφέρεται το παρακάτω πακέτο διαγνωστικών εξετάσεων σε όσους τις προγραμματίσουν από 15 έως 30 Νοεμβρίου:

Έλεγχος 4 Αιματολογικών Δεικτών (Ασβέστιο, Φώσφορος, Παραθορμόνη και Βιταμίνη D3) και
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA) με τιμή προσφοράς 50 €.

Περίπου το 6% των ανδρών και περισσότερο του 20% των γυναικών άνω των 50 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση, ενώ 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες θα υποστούν ένα οστεοπορωτικό κάταγμα μετά την ηλικία των 50. Επίσης, το 75% των γυναικών που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν.

Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (ΜΟΠ) είναι η εξέταση επιλογής για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης και γίνεται με τη μέθοδο DEXA. Απαραίτητο συμπλήρωμα της εξέτασης είναι ο έλεγχος των Βιοχημικών και Ορμονικών Δεικτών που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία (χορήγηση της κατάλληλης αγωγής) της νόσου.

Η εξέταση ΜΟΠ/DEXA είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ ο αιματολογικός έλεγχος γίνεται με μια απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία μετά από 12ωρη νηστεία.

Ο προγραμματισμός της εξέτασης μπορεί να γίνει άμεσα, καλώντας στο τηλέφωνο 210 69 66 100 ή στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου.

Η προνομιακή τιμή ισχύει μόνο για προγραμματισμό και πραγματοποίηση των εξετάσεων μεταξύ 15 και 30 Νοεμβρίου 2010.

Με τη δράση αυτή, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει πρόσβαση στο ευρύτερο κοινό σε διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής ποιότητας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης της νόσου με τη συνεπαγόμενη βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε