Προληπτικό έλεγχο για Οστεοπόρωση σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, προσφέρει και φέτος, από 21 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2011 ο Όμιλος Βιοϊατρική, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και πρόληψης της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοϊατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προσφέρεται το παρακάτω πακέτο εξετάσεων κατά την περίοδο της δράσης:

Έλεγχος 4 Αιματολογικών Δεικτών (Ασβέστιο, Φώσφορος, Παραθορμόνη και 25-ΟΗ Βιταμίνη D Ολική) και Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας DXA (σε ΟΜΣΣ ή ισχίο), με τιμή προσφοράς 50 ευρώ.

Η εξέταση ΜΟΠ/DXA είναι απεικονιστική μέθοδος με ελάχιστη ακτινοβολία που διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ ο αιματολογικός έλεγχος γίνεται με μια απλή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία.

Ο προγραμματισμός της εξέτασης μπορεί να γίνει άμεσα, καλώντας στα τηλέφωνα 210 69 66 100 για την Αθήνα και 2310 459 660 για την Θεσσαλονίκη ή στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου.

Περίπου το 6% των ανδρών και περισσότερο του 20% των γυναικών άνω των 50 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση, ενώ, όπως προκύπτει από σχετικές μελέτες, περίπου 3 στις 4 γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν.

Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με τη μέθοδο DXA είναι η εξέταση επιλογής για την διάγνωση της οστεοπόρωσης και γίνεται με τη μέθοδο DXA. Απαραίτητο συμπλήρωμα της εξέτασης είναι ο έλεγχος των Βιοχημικών και Ορμονικών Δεικτών που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία (χορήγηση κατάλληλης αγωγής) της νόσου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας