Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα 'Έρωτας Και σεξουαλικότητα' διοργανώνεται στις 16 Μαΐου 2012, από μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για θέμα κλασικό και πάντα επίκαιρο που απασχολεί κατά κύριο λόγο τους νέους ανθρώπους. Φιλοδοξώντας να ρίξουν φως σε αγωνιώδη ερωτήματα για το σώμα, την σεξουαλικότητα, τον ρόλο του έρωτα στην ψυχολογική υγεία αλλά και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ανθρώπου, μέλη ΔΕΠ, αλλά και προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και διδάκτορες από οκτώ τμήματα σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου (Φιλοσοφίας, Θεολογίας , Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Νομικής, Ιατρικής, Βιολογίας), είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της διεπιστημονικής ημερίδας.

Η εκδήλωση έχει στόχο να εκτεθεί το πολύτροπο και πολύσημο του θέματος, με στόχο την πρόκληση ενός δημιουργικού διαλόγου, μακριά από επικίνδυνες βεβαιότητες, προλήψεις και δαιμονοποιήσεις, στις οποίες εξακολουθεί να παγιδεύεται μια μεγάλη μερίδα των νέων και να δοθούν οι επιστημονικές απαντήσεις που υπάρχουν.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανήκουν όλοι στο επιστημονικό εκπαιδευτικό δυναμικό του Α.Π.Θ. και χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης στον τομέα τους.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ευγενικώς παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Αβραμόπουλο, τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.

Ο εκδοτικός οίκος 'Αρμός'  χορηγεί την εκδήλωση.

Η ημερίδα ξεκινά στις 9 το πρωί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε: Αστέριος Κεχαγιάς τηλ. 6976831469

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]