Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Ηπατίτιδας από 21 έως 26 Μαΐου 2012 οργανώνει φέτος ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας στις 19 Μαΐου.

Η δράση περιλαμβάνει το πακέτο εξετάσεων ανίχνευσης για τον ιό Ηπατίτιδας Α (ΑΝΤΙ-ΗΑV), τον ιό Ηπατίτιδας Β (HBsAG - αυστραλιανό αντιγόνο) και τον ιό Ηπατίτιδας C (ΑΝΤΙ-HCV), το οποίο θα προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 25 € σε όλες τις μονάδες του Ομίλου (Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση & Βιοκλινικές) σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της δράσης, θα παρέχεται στους ενδιαφερόμενους έκπτωση 50% σε εξετάσεις περαιτέρω ηπατικού ελέγχου.

Οι σύγχρονες αυτές εξετάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ και το Σάββατο (8:00 π.μ. - 3 μ.μ.) σε όλες τις μονάδες του Ομίλου. Γίνονται με μία ολιγόλεπτη, ανώδυνη αιμοληψία, χωρίς προετοιμασία ή ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση δίνονται στα τηλέφωνα 210 69 66 100 (Αθήνα) και 2310 459660 (Θεσσαλονίκη) και στις μονάδες του Ομίλου.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η ιογενής ηπατίτιδα (κυρίως οι τύποι της Α, B και C) απαντάται πλέον συχνά στον πληθυσμό της Ελλάδας (αναφέρονται ποσοστά της τάξης του 3% για τους φορείς ηπατίτιδας B και C που είναι και οι πλέον επικίνδυνοι ιοί).

Πολλοί άνθρωποι με χρόνιες ηπατίτιδες σε εξέλιξη μπορεί να αισθάνονται καλά για πολύ καιρό και να ζουν για χρόνια με τους ιούς. Το ένα τρίτο περίπου θα παρουσιάσει πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μύες, ανορεξία, ήπια ναυτία και μόνο το 1% θα αναπτύξει 'κεραυνοβόλο' ηπατίτιδα (ναυτία, εμετοί, κιτρίνισμα στα μάτια και στο δέρμα) που απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε όλους υπάρχει όμως ο κίνδυνος ανάπτυξης κίρρωσης ή ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

Παρόλα αυτά, στις μέρες μας, με τις νέες θεραπείες και την χρήση εμβολίων, μπορεί να ελεγχθεί η πορεία και η μετάδοση της νόσου, καθώς και να αντιμετωπιστεί (ακόμα και να ιαθεί πλήρως) η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα, εφόσον βέβαια υπάρξει εντοπισμός των ασθενών και έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Ζητεί επικαιροποίηση των εμβολίων κατά της CoViD, για να καλύπτουν την παραλλαγή JN.1
"Δικαιώματα στην Πράξη": Καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία
Αποτρίχωση: Ποιες γυναίκες ωφελούνται περισσότερο