Δυνατότητα διενέργειας ελέγχου ηπατίτιδας σε τιμή προσφοράς 30 ευρώ και δωρεάν επίσκεψη σε Διευθυντή Ηπατολόγο εφόσον κριθεί απαραίτητο παρέχει η Ευρωκλινική Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας.

Η προσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00 και κλείσουν ραντεβού στο Τμήμα Check up της Ευρωκλινικής Αθηνών στο τηλ. 210 6416051, 052.

Οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 10/10/2012.

Ο έλεγχος ηπατίτιδας περιλαμβάνει Αυστραλιανό αντιγόνο (HBsAg), anti-HCV, Πυροσταφυλική Τρανσαμινάση (ALT) και γ-GT.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωκλινική, οι ηπατίτιδες αποτελούν μεγάλο παγκόσμιο, αλλά και Ελληνικό υγειονομικό πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι παραδοσιακά ενδημική χώρα ηπατίτιδας Β, η συχνότητα της οποίας έχει μειωθεί μεν σημαντικά κατά τις τελευταίες 3 δεκαετίες αλλά το πρόβλημα έχει επιστρέψει δριμύτερο κατά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μαζικής παρουσίας οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας από Βαλκανικές χώρες, Κεντρική Ασία, Κίνα, Αφρική και άλλες περιοχές του κόσμου, με υψηλό επιπολασμό ηπατίτιδων.

Η ανίχνευση της ηπατίτιδας Β και C γίνεται με απλές εξετάσεις αίματος και η εξέταση των ηπατικών ενζύμων (τρανσαμινάσες, γ-GT, αλκαλική φωσφατάση) γίνονται επίσης εύκολα και μπορούν να εντοπίσουν ηπατικά προβλήματα πέραν των ηπατιτίδων.

Οι εξετάσεις αυτές είναι αναγκαίες για όλους μας γιατί τα ηπατικά νοσήματα γενικά δεν προκαλούν συνήθως ενοχλήματα και όταν τελικά εκδηλωθούν υπάρχει ήδη εκτεταμένη, μη αναστρέψιμη καταστροφή του ηπατικού ιστού (κίρρωση ήπατος ή ηπατοκυτταρικός καρκίνος).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιταλία: Επιτροπή για διερεύνηση των παρενεργειών από τον εμβολιασμό κατά της CoViD
Τρίμηνη παράταση θητείας για την επιτροπή CoViD του υπουργείου Υγείας
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]