Προληπτικό έλεγχο για οστεοπόρωση σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, προσφέρει και φέτος ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και πρόληψης της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, από 29 Οκτωβρίου έως και 10 Νοεμβρίου, στις μονάδες Βιοϊατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προσφέρεται με τιμή προσφοράς 45 ευρώ πακέτο εξετάσεων που περιλαμβάνει: έλεγχο 4 αιματολογικών δεικτών (Ασβέστιο, Φώσφορος, Παραθορμόνη και 25-ΟΗ Βιταμίνη D Ολική) και μέτρηση οστικής πυκνότητας DXA (σε ΟΜΣΣ ή ισχίο).

Η εξέταση ΜΟΠ/DXA είναι απεικονιστική μέθοδος με ελάχιστη ακτινοβολία που διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ ο αιματολογικός έλεγχος γίνεται με μια απλή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία.

Ο προγραμματισμός της εξέτασης μπορεί να γίνει άμεσα στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου. Πληροφορίες για τη Δράση στα τηλέφωνα 210 69 66 100 για την Αθήνα και 2310 459 660 για την Θεσσαλονίκη.

Πάνω από το 20% των γυναικών και περίπου το 6% των ανδρών άνω των 50 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση, ενώ 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες θα υποστούν ένα οστεοπορωτικό κάταγμα μετά την ηλικία των 50.

Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με τη μέθοδο DXA είναι η εξέταση επιλογής για την διάγνωση της οστεοπόρωσης και γίνεται με τη μέθοδο DXA. Απαραίτητο συμπλήρωμα της εξέτασης είναι ο έλεγχος των Βιοχημικών και Ορμονικών Δεικτών που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία (χορήγηση κατάλληλης αγωγής) της νόσου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]