Η Εταιρεία νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου ξεκίνησε την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Το Κέντρο Ημέρας στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμος Αμαρουσίου και είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας παραμονής, απασχόλησης και θεραπευτικής φροντίδας ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα, με στόχο τη νοητική ενδυνάμωση, την κινητοποίησή τους και τη διατήρηση των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή.

Στις δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας περιλαμβάνονται:

  • Ιατρείο μνήμης
  • Ομάδες θεραπείας νοητικής ενδυνάμωσης
  • Δημιουργική απασχόληση (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία κ.ά.)
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις οικογένειες των ασθενών
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Το Κέντρο Ημέρας εξυπηρετεί καθημερινά 15-20 ασθενείς και στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Όλες οι παροχές του Κέντρου Ημέρας είναι δωρεάν.

Λειτουργεί Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή 09:00-14:00.

'Με τη δράση αυτή διευρύνονται ποσοτικά και ποιοτικά οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας που παρέχονται στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής των βορείων προαστίων απ’ όπου απουσιάζουν παρόμοιες υπηρεσίες και δομές, επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη χωροταξική κατανομή υπηρεσιών για τους ασθενείς με νόσο Alzheimer και άλλες μορφές Άνοιας.'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η απώλεια της γιαγιάς μπορεί να επηρεάσει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''